Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

01
Wed, May
108 New Articles

Radu Hanga, de Ziua Romaniei: "Batranii nostri se uita la noi si ne cer sa ne facem datoria" | GALERIE FOTO

Actualitate
Tools
Typography

Ca şi cu alte ocazii, şi pe 1 decembrie 2014 primarul municipiului Câmpia Turzii a avut elemente care merită luate în considerare.

Spre exemplu, unul din fragmentele din partea de final a discursului lui Radu Hanga spunea cam aşa: "Când la frontierele României vorbesc armele, când există riscul scăpării situaţiei de sub control, este cazul să ne amintim angajamentul şi declaraţia de credinţă a bunicilor noştri, să ne gândim că, din păcate, va trebui, probabil, să apărăm ceea ce ei au visat, au cerut şi au dobândit, plătind cu vieţile aproape un milion de oameni împlinirea şi apărarea visului naţional în două războaie mondiale. Bătrânii noştri se uită la noi de acolo de unde au plecat împreună cu cei aproape un milion de ostaşi morţi înainte de vreme şi ne cer să ne facem datoria. Aşa să ne ajute Dumnezeu!".

Discursul primarului Câmpiei Turzii a fost rostit cu ocazia festivităţilor oganizate pentru sărbătorirea Zilei Naţionale a României la Monumentul Comemorativ al Ostaşilor Români.

După discursul lui Radu Hanga - precedat de un moment religios de pomenire a înaintaşilor care au contribuit la tot ce a dus la înfăptuirea Marii Uniri - a urmat depunerea de coroane de flori după care toţi cei prezenţi au ţinut un moment de reculegere.

Un moment primit cu respect dar şi cu aplauze a fost defilarea militarilor.

Ziua României a continuat, însă, la Câmpia Turzii şi în a doua parte a zilei când la orele 17.00 sala "Mircea Mihăşan" a Palatului Cultural "Ionel Floaşiu" era deja plină pentru spectacolul "Inima României bate şi la Câmpia Turzii", spectacol posibil prin colaborarea administraţiei locale de la Câmpia Turzii cu Societatea Culturală "Rei Culturae Fautores" din Turda.

Acompaniat de Dan Gâdea, Teodor Molnar şi Dan Zăhan, maestrul Dumitru Fărcaş i-a încântat pe ce pezenţi în sala de spectacol atât cu interpretarea vocală cât şi instrumentală.

Aplaudat a fost şi microrecitaluol profesorului Dan Gâdea, dar şi cel al fiicei sale - Daria Gâdea - cea care a prins dragoste de folclor de la tatăl său.

Ansamblurile folclorice Mugurelul - coordonat de Ioan Mihăşan - şi Ardeleana - coordonat de Martin Canta şi Cătălin Canta - au adus, la rândul lor, un strop de bucurie şi românitate în sufletele celor prezenţi la spectacolul dedicat românilor, spectacol încheiat cu vocea Ioanei Morar.

După spectacol, publicul a fost invitat pe terasa palatului cultural pentru a asista nu doar la spectacolul de lumini - show lasere - dar şi la spectaculosul foc de artificii care a încheiat, la Câmpia Turzii, seria de manifestări dedicate Zilei Naţionale a României.

{gallery}2014/1412011decCt{/gallery}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS