Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

Ziua Internationala a Drepturilor Omului, sarbatorita pe 10 decembrie, a fost marcata si la Cluj

Actualitate
Tools
Typography

Instituţia Prefectului Judeţului Cluj în parteneriat cu Consiliul Judeţean Cluj, Primăria Municipiului Turda şi Direcţia de Sănătate Publică Cluj a găzduit o reuniune tematică cu participarea unui număr de 12 studenţi din cadrul Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, UBB Cluj.

Subiectul discuţiei a fost discursul instigator la ură în mijloacele social media şi mişcarea "NO hate speech". Alături de studenţi au fost prezenţi voluntari, reprezentanţi ai organizaţiei neguvernamentale Patrir şi ai instituţiilor publice locale partenere. Întâlnirea s-a desfăşurat în cadrul campaniei publice de combatere a discursului instigator la ură: Intoleranţa te afectează şi pe tine! ce se desfăşoară simultan în mai multe localităţi din ţară: Bucureşti, Cluj-Napoca, Drobeta Turnu-Severin, Gura Humorului, Suceava, Tulcea, Turda, campanie în care sunt implicaţi funcţionari publici din 20 de instituţii şi autorităţi publice, voluntari, reprezentanţi a unor organizaţii neguvernamentale.

Activitatea face parte din proiectul „Transparenţă şi calitate în administraţia publică prin social media", finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, proiect coordonat de asociaţia „Asistenţă şi Programe pentru Dezvoltare Durabilă - Agenda 21", în parteneriat cu Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

Albumul foto al evenimentului îl puteţi vedea AICI iar filmul oficial al campaniei îl regăsiţi mai jos:

{youtube}qUx8uVrlhyg{/youtube}

Campania "No Hate Speech" a Consiliului Europei derulată on-line, promovează drepturile omului, cu scopul de a reduce nivelul de toleranţă privind discursul discriminatoriu sau de instigare la ură şi să crească nivelul de participare şi de implicare civică a tinerilor în mediul on-line.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS