Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

04
Sat, May
101 New Articles

Colindele au rasunat la caminul cultural din Luna | FOTO-VIDEO

Actualitate
Tools
Typography

Aşa cum era deja pregătit, la Căminul Cultural din luna au sosit colindători, locul ales fiind, deja, unul "tradiţional" pentru astfel de manifestări.

Colindătorii au fost în general copiii, dar nu numai.
Membrii ansamblului "Cununiţa" din Luna au dat mâna cu colegii lor de la ansamblul "Mugurelul" din Câmpia Turzii pentru a forma o ceată serioasă de colindători care, acompaniaţi de câţiva instrumentişti printre care şi instructorul Nelu Mihăşan au fost primii care au colindat oficialităţile şi cetăţenii din comuna Luna prezenţi la căminul cultural din satul Luna.

Colindători au fost şi copiii şi tinerii care frecventează cursurile şcolilor din Luna şi Luncani, dar şi micuţii de la Gligoreşti, toţi colindând sub atenta îndrumare a cadrelor didactice şi sub privirile pline de emoţie ale părinţilor.

Unii îmbrăcaţi în costume populare tradiţionale, alţii nu, toţi au smuls aplauzele publicului prezent şi toţi au fost răsplătiţi pentru colindele lor de către gazdele evenimentului.

Îmbrăcate, la rândul lor, în costume populare, o parte din femeile membre ale Asociaţiei Femeilor Voluntare din Luna, erau atât printre gazde cât şi printre - am înţeles - colindători.

În afară de sucuri, prăjituri, cozonac, mere sau nuci pe care copiii le puteau servi de pe masa special pregătită pentru colindători, aceştia au mai fost cadorisiţi şi cu câte un pacheţel consistent - spunea primarul comunei Luna, Laurenţiu Tör, pachet adus de Moş Crăciun care i-a avut ca intermediari pe reprezentanţii primăriei din comună.

Potrivit primarului Laurenţiu Tör, Primăria luna ar fi pus la bătaie între 5.000 şi 7.000 de lei pentru a putea asigura cadouri pentru cei "430 de copii care se află în şcoli şi grădiniţele din comună", grija administraţiei locale a comunei fiind ca "fiecare copil să primească de la Moş Crăciun câte un pacheţel substanţial".

Mai multe imagini de la eveniment găsiţi AICI.

Una din colindele interpretate de "Mugurelul" şi "Cununiţa" o puteţi viziona AICI.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS