Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
113 New Articles

Aproape 40% din cetatenii comunei Luna nu au contract cu operatorul de salubritate

Actualitate
Tools
Typography

O discuţie purtată cu primarul comunei Luna, Laurenţiu Tör, a scos la iveală un adevăr ştiut de către administraţia locală a comunei, dar un adevăr care se doreşte a fi modificat.

La fel cum face orice administraţie locală după sezonul rece, şi în comuna Luna s-a trecut la antrenarea cetăţenilor într-o activitate denumită generic curăţenia de primăvară.

Totuşi, discutând pe acest subiect cu primarul comunei, l-am întrebat direct: "câţi dintre cetăţenii comunei dumneavoastră nu au la momentul de faţă contract cu Compania de Salubritate (n.r. - operatorul care prestează, pe bază de contract, serviciul de salubritate la nivelul întregii comune)?", răspunsul primarului fiind la fel de direct: "Procentual ar fi în jur de 35-40%".

Firesc, ne-am întrebat şi am întrebat dacă administraţia locală a comunei are de gând - şi dacă da, cum? - să determine schimbarea acestei stări de lucruri. "Nu vrem să recurgem numai la somaţii. Avem o hotărâre de consiliu prin care îi chiar putem amenda pe cei care nu îşi fac datoria, respectiv să îşi cumpere aceste pubele. Dar deja am început această acţiune de a vedea cine are pubelă şi cine nu. Sperăm ca în acest an toată lumea să aibă pubelă.", spunea Laurenţiu Tör, precizarea în acest caz fiind că deţinerea unei pubele presupune şi un contract cu operatorul de salubritate în contextul în care pubelele sunt oferite contra cost beneficiarilor serviciului, achitarea acestora putându-se face în tranşe de plăţi repartizate pe parcursul unui an întreg.

Aşa cum e zugrăvită de primar, perspectiva n ue, totuşi, foarte sumbră: "La Luna, un lucru care eu îl apreciez este că oamenii încep să-şi cumpere pubele noi, iar cei care n-au avut contract, vom lua măsuri în aşa fel ca toată lumea să aibă pubelă la poartă".

Chiar dacă dădea exemplu de situaţii în care se poate ajunge la un compromis - "acolo unde există o persoană la locuinţă, probabil că acolo mai fac o înţelegere şi probabil că o pubelă va ajunge pentru două familii, să zicem" - primarul comunei Luna se arăta, totuşi, radical: "Nu voi accepta ca în acest an să nu fie locuinţă fără pubelă pentru gunoiul menajer!".

Dacă doriţi, puteţi să urmăriţi întreaga discuţie cu primarul Laurenţiu Tör EXACT AICI.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS