Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

Turdenii au luat Lumina in noaptea de Inviere

Actualitate
Tools
Typography

Sute de credincioşi ortodocşi turdeni au ieşit, azi-noapte, din case pentru a participa la slujbele de Înviere oficiate la bisericile ortodoxe din Turda.

Curţile bisericilor au devenit neîncăpătoare pentru cei care veniseră, de la mic la mare, să se închine şi să ia Lumină pe care să o ducă acasă să le lumineze sufletele.

Cu lumânările ţinute în mâini sau aşezate pe caldarâm, tineri şi vârstnici, cu copii sau fără, mai înghesuiţi spre uşile bisericilor sau mai departe, mai "peste drum" de biserici, turdenii au asistat la slujbele oficiate în cinstea Învierii Domnului, unii mai puţin dar alţii mai mult, cât să ia şi Paşti să ducă acasă pentru a se împărtăşi cu familia din Trupul şi Sângele Domnului.

Ca de obicei, unii - în general cei mai în vârstă - arătau că participau la Slujba de Înviere pentru ceea ce înseamnă, în sine, acest eveniment religios, în timp ce alţii - în general din cei mai tineri - păreau că apreciază participarea la Slujba de Înviere ca o oportunitate de a ieşi noaptea din casă la un eveniment ale cărui conotaţii le considerau mai degrabă sociale decât spirituale.

Cu toate acestea, clopotele bisericilor şi glasurile preoţilor au răsunat în noapte aducând, cu ele vestea cea bună pentru omenire: "Hristos a Înviat!".

Un scurt montaj video din noaptea de Înviere de la Turda, găsiţi AICI.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS