Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

06
Mon, May
93 New Articles

Lunenii plecati la munca in strainatate vor organizarea sarbatorii "Fiii Satului" in aceasta vara, cand revin acasa

Actualitate
Tools
Typography

Acesta este mesajul care se voia a fi transmis către administraţia locală a comunei de către cei care, originari din comuna Luna fiind, au fost obligaţi de împrejurări să-ţi părăsească locurile natale pentru a încerca să îşi facă un rost în viaţă.

Mesagerul lor era nimeni altcineva decât coordonatoarea Asociaţiei Femeilor voluntare Luna - Susana Mirică - cea care spune că ţine legătura în mediul online cu mulţi din locuitorii comunei plecaţi peste hotare la muncă.

Momentul ales de către Susana Mirică pentru a transmite acest mesaj a fost unul de mare încărcătură emoţională: evenimentul prin care Asociaţiei Femeilor Voluntare Luna aniversa doi ani de activitate, eveniment la care erau prezenţi inclusiv liderii administraţiei locale a comunei.

Dându-se pe sine ca exemplu - plecată din sat o perioadă de peste 40 de ani cu scopul de a reuşi în viaţă - Susana Mirică se referea la sentimentele care îl încearcă pe cel care a fost nevoit să îşi părăsească locurile natale, sentimente precum "dorul de părinţi, de sat, de oameni", sentimente puternice care te fac să îţi doreşti mereu să revii cu drag acasă.

"La această oră sunt peste o sută sau două sute de luneni care sunt obligaţi să-şi părăsească satul - Luna, Luncani sau Glogoreşti - ca să-şi câştige existenţa, o existenţă amară, o existenţă dureroasă" spunea Susana Mirică explicând tuturor celor prezenţi - inclusiv liderilor administraţiei locale a comunei - că "Am primit multe mesaje pe facebook în care ne roagă şi mă roagă pe mine să fiu mesagerul lor - din Italia, Spania, Austria, Germania sau din ţările nordice - ca în luna august, când vor veni acasă, să se facă tot ce este posibil ca să avem o întâlnire a fiilor satului".

Aşa cum a reieşit şi din spusele Susanei Mirică, apelul venea şi cu o conotaţie financiară totodată. În ce sens? Pentru a-şi susţine spusele şi pentru a explica la ce se referă, vorbitoarea dădea exemplu spectacolul organizat cu ocazia aniversării a doi ani de activitate a Asociaţiei Femeilor Voluntare Luna: "O să vă demonstrăm că prin acest program artistic prezentat de noi şi de invitaţii pe care-i avem putem să facem o întâlnire frumoasă, fără cheltuieli mari, fără vedete, în aşa fel încât să îi facem fericiţi pe cei care vin pentru o săptămână, două sau pentru o lună de zile acasă. Pentru acest spectacol de astăzi chiar am avut atât de multe solicitări încât am fost obligaţi să reducem prestaţia fiecăruia la două-trei intervenţii".

După toate explicaţiile date, Susana Mirică - cea care precizase deja că vorbeşte în numele lunenilor plecaţi peste hotare - nu mai trebuia decât să îşi încheie apelul făcut: "am rugămintea către Consiliului Local şi către conducerea Primăriei să găsească o modalitate să le facem această mare surpriză celor care vor veni cu atâta dor acasă, lângă părinţi, lângă copiii pe care şi i-au lăsat să-i crească bunicii sau pur şi simplu pentru a se întâlni cu prietenii din copilărie".

Tot acest apel făcut de coordonatoarea Asociaţiei Femeilor Voluntare Luna părea să aibă şi nişte coordonate în care se înscria, coordonate explicate tot de Susana Mirică: " trebuie să învăţăm să fim buni, să învăţăm să ne iubim unii pe alţii şi să învăţăm să dăm deoparte cuvântul «supărare»".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS