Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

Angajarile la spitalul turdean sunt ingreunate si de rectificarile bugetare | VIDEO

Actualitate
Tools
Typography

Problema lipsei de personal de la Spitalul Municipal Turda pare să se acutizeze pe zi ce trece. Numai în acest an unitatea spitalicească turdeană a pierdut aproape 37 de angajaţi.

Secţia cea mai deficitară pare să fie secţia Interne. Cu toate acestea, directorul Vasile Grumaz precizează în continuare că deficitul de personal este la nivelul întregii unităţi, doar că nu este omogen.

Angajarea de personal, pe de altă parte, este limitată, spunea managerul spitalului turdean, atât administrativ cât şi financiar. Întrucât administrativ şi bugetar spitalul turdean este dependent de bugetul alocat de Consiliul Local Turda, la momentul la care pleacă o persoană - prin pensionare, demisie etc. - o nouă persoană poate fi angajată doar pe prestări servicii sau pe perioadă determinată, întrucât spitalul turdean are buget până în luna august.

O angajare pe perioadă nedeterminată e imposibilă în lipsa unui buget până la finele anului, ceea ce înseamnă că angajări pe perioadă nedeterminată se pot face doar după rectificarea bugetară.

"La începutul anului am făcut informare a Consiliului Local pe acest deficit de personal şi ne-a răspuns să ne încadrăm în bugetul alocat", preciza Vasile Grumaz adăugând că inclusiv la angajările pe perioadă determinată există anumite reglementări legislative (perioada de angajare, motive etc.).

Procedura, în sine, este una ce poate părea relativ greoaie. Potrivit procedurii, pentru angajare se scoate postul la concurs, se constituie o comisie de examinare, se examinează candidaţii şi în urma deciziilor comisiei de concurs se fac angajările.

Procedura este valabilă atât pentru angajările pe perioadă determinată, cât şi pentru cele pe perioadă nedeterminată. Altfel spus, chiar dacă se angajează personal pe perioadă determinată - perioadă dictată de perioada de bugetare - la momentul rectificării bugetare din nou posturile sunt declarate vacante şi se reiau procedurile de angajare.

Pentru a veni cu soluţii de moment, provizorii, s-a optat pentru planuri şi programe de reorganizare privind redistribuirea personalului pe tot spitalul.

Modificările de program şi redistribuirea de personal au fost discutate inclusiv cu sindicatul şi s-a ajuns la diverse înţelegeri: "să dirijăm spre secţia de interne personal de la chirurgie, de la ORL, să astupăm golurile şi să omogenizăm deficienţa pe tot spitalul". Această variantă a fost posibilă în urma procesului de închidere succesivă a diverselor secţii în vederea demarării procesului de modernizare.

O altă variantă era angajarea de personal pe prestări servicii, astfel că la finele săptămânii trecute şi la începutul acestei săptămâni deja ar fi existat şase interviuri în vederea angajării.
Pentru a preciza cât se poate de scurt situaţia la momentul de faţă, Vasile Grumaz spunea că "în perioada imediată vom aduce personal auxiliar şi medical pe bază de prestări servicii până când se vor scoate posturile la concurs".

Întreaga discuţie cu managerul Vasile Grumaz o puteţi viziona AICI.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS