Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

Becuri arse si capace de toaleta rupte in saloanele spitalului turdean. Cum se remediaza problemele? | VIDEO

Actualitate
Tools
Typography

Spitalul turdean pare să fie o unitate medicală despre care fiecare spune ce vede sau ce crede. Condiţiile - numite hoteliere - par să lase de dorit, asta dacă e să luăm în considerare cel puţin cele mai recente informaţii potrivit cărora becurile arse sau capacele rupte de la toalete sunt considerate indicatori ale respectivelor condiţii hoteliere.

Ce înseamnă remedierea acestui tip de neajunsuri măcar şi cam cât de stufoasă este procedura ne-a explicat chiar managerul Spitalului Municipal Turda, Vasile Grumaz.

Explicând că deficienţele se iau la cunoştinţă pe mei multe căi, Vasile Grumaz spunea, de exxemplu, că la raportul şefelor de secţie şi al coordonatorilor de compartimente - raport care are loc cu o jumătate de oră înainte de raportul de gardă al medicilor - se discută problemele administrative, la acest tip de întâlnire fiind prezent serviciului tehnic, administratorul, directorul medical şi asistentul şef.

În ceea ce priveşte remedierea problemelor, unele se pot remedia mai repede, pentru altele este nevoie de un referat de achiziţie întocmit de asistentul şef.

Potrivit managerului spitalului turdean, procedeul e următorul: orice defecţiune este menţionată şefului tehnic, acesta face un referat de reparaţie în care dă o soluţie - dacă se poate repara sau nu - şi dacă nu se poate repara se verifică dacă obiectul mai este în gestiune, iar dacă nu, se face achiziţia la propunerea şefului tehnic.

Pentru că amintea de gestiune şi de stocuri, l-am întrebat pe Vasile Grumaz dacă nu cumva la nivelul unităţii pe care o conduce sunt evidenţe gen în medie, pe lună, se ard un număr x de becuri sau, în medie, în trei luni se strică un număr Y de capace de toaletă. Mai exact ne interesa dacă sunt astfel de statistici în baza cărora se pot achiziţiona elementele mai "vulnerabile", care se defectează mai des, astfel încât înlocuirea lor să se poată face în cel mai scurt timp cu putinţă.

Cât priveşte stocurile, însă, Vasile Grumaz preciza că a face storuri înseamnă blocarea de sume de bani, iar banii sunt mereu o problemă. Totuşi, "am făcut efort financiar pentru un stoc de medicamente şi materiale sanitare, care sunt vitale în funcţionarea spitalului", mai spunea Vasile Grumaz.

Parcursul referatelor de reparaţie sau achiziţie este, de asemenea, unul destul de interesant.

Dacă problema e rezolvată la nivelul şefului de secţie, referatul nu mai ajunge la manager. Pe de altă parte, dacă e nevoie de reparaţie, depinde de capacitatea unităţii spitealiceşti de a rezolva problema prin personalul pe care îl are (tâmplari, mecanici, instalatori etc.).

Nu în ultimul rând, întârzierea în remedierea defecţiunii poate fi dată de lipsa furmizorului de materiale, în acest sens Vasile Grumaz dând exemplul unui pat de resuscitare de la UPU (Unitatea de Primiri Urgenţe) ale cărui telescoape, dacă se defectează, foarte greu pot fi achiziţionate, pe piaţa românească neexistând furnizori de astfel de elemente.

Ce altceva am mai discutat cu managerul spitalului turdean puteţi viziona AICI.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS