Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

03
Fri, May
101 New Articles

"Parcare" de tot rasul "amenajata" pe strada Nuferilor din Turda | VIDEO

Actualitate
Tools
Typography

În plimbarea prin cartierul Oprişani (Micro 3) la care consilierul PSD Dorina Arion a invitat presa - la un an de zile după o acţiune similară - unul din cetăţeni a reuşit să aducă în faţa opiniei publice o problemă a cărei rezolvare cetăţenii din zonă nu au găsit-o nici până acum.

Mai exact, este vorba de zona de "parcare" aflată în apropierea blocului G4 (strada Nuferilor nr. 9) din Turda.

Pentru a vă face o imagine şi mai exactă asupra zonei de care vorbim, "parcarea" este situată aproximativ vizavi de piaţa agroalimentară din cartier, în zonă fiind şi un cabinet de medicină veterinară.

Folosim termenul de "parcare" mereu între ghilimele dintr-un soi de indecizie privind definirea respectivului spaţiu.

Pe de-o parte îl înţelegem pe cetăţean care, nemulţumit, spune că "au venit, ne-au pus nişte steguleţe, ca la mare, şi ne iau banii pe locurile de parcare" la fel de bine cum nu înţelegem modalitatea prina care SRL-ul (SC API Turda SRL) care administrează inclusiv parcările din municipiul Turda a înţeles să ia "banii pe nimic"... sau doar pe nişte "steguleţe"...

"În 2010 am sesizat Primăria pe sesizări online pentru curtea asta interioară. E circulaţie mai ales cu cabinetul medical aici" spunea cetăţeanul nemulţumit adăugând că în 2011 a făcut o nouă sesizare scrisă, de data aceasta înregistrată cu numărul 5888 la data de 24 noiembrie. Tot nimic...

"Telenovela", încă, continuă: "domnul inginer Mureşan mi-a spus să facem o adresă către ei, cu cât mai multe semnături. Am dus listă cu 100 de semnături din blocurile astea. Ne-a zis să facem măsurători, am făcut, ne-a zis să facem şi un miniproiect... am zis că nu mai rămâne decât să vin să mă apuc eu de asfaltat..."

Cu un răspuns gen "până nu se termină canalizarea în zonă nu se poate face nimic", cetăţenii din zonă au fost puşi din nou în aşteptare.

După terminarea lucrărilor cu canalizarea şi o prezenţă în audienţă "la domnul fost vice, Mircea Irimie" în anul 2012, audienţă după care lucrurile păreau să nu se mişte deloc, a urmat o nouă audienţă, tot fără niciun rezultat: "În 2014 am fost în audienţă la domnul primar Ştefănie, în 26 aprilie, dacă nu mă înşel. Mi-a zis că trimite pe cineva încoace şi se va rezolva problema. L-a trimis pe domnul Varo, a venit cu domnul inginer Mureşan şi ne-a zis că «dom'le, să vezi că n-avem fonduri...» şi am întrebat cât ar fi suma şi mi-a spus că în jur de 2 miliarde" povestea cetăţeanul nemulţumit care a rămas cu un gust amar: "nici în ziua de azi nu s-a făcut nimic... am revenit, dar degeaba...".

Nemulţumirea cetăţeanului era nu doar evidentă, dar mai ales motivată. De asemenea, contrastul era, la rândul său, unul cât se poate de puternic: zonă plină de pământ, pietriş şi praf, uşor nivelată, cu nişte plăcuţe ce însemnau locuri de "parcare" împlântate, parcă direct în gardul viu de către un SRL turdean care, cel mai probabil, solicită şi bani drept chirie de la cei care îşi parchează maşinile în zonă pentru că - nu-i aşa? - e vorba de o "parcare de reşedinţă", aşa cum se vede şi pe plăcuţele cu pricina.

În schimb nu este făcută niciun fel de investiţie: nici măcar un covor asfaltic şi nişte linii trase cu vopsea care să aducă a parcare... cu toate acestea, locul este "însemnat", plăcuţele sunt - unele plasate în locuri în care nici nu te aştepţi, sau nu îţi închipui că ar fi vreun loc de parcare - praful se ridică atunci când vine câte-o maşină iar cetăţenii îl înghit mereu cu gândul la Primăria care ar fi putut face mai mult dacă tot ia banii de la cetăţeni.

Ca o ironie, pe "steguleţele" pe care sunt plăcuţele, SC API Turda SRL şi-a trecut şi un număr de telefon, pentru orice eventualitate. Suntem curioşi oare câţi cetăţeni nemulţumiţi au sunat SRL-ul la numărul 0753-709.472 să-şi expună nemulţumirile.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS