Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Thu, May
101 New Articles

Zoltan Veres a sustinut o conferinta despre EFT la Turda

Actualitate
Tools
Typography

Aşa cum anuntaţem, sediul Fun Kids Turda a fost marţi, 29 septembrie, între orele 18.00 şi 21, gazda unui eveiment în cadrul căruia, cei prezenţi, puteau afla despre EFT.

Încă de la început trebuie precizat că EFT vine de la Emotional Freedom Technique, adică Tehnici de Eliberare Emoţională sau TEE - care ar fi echivalentul pentru EFT în limba română.

În principal conferinţa susţinută de Zoltan Vereş a început de la modul de relaţionare, în primul rând, cu propria persoană, apoi relaţionarea cu ceilalţi, definind, în principal, cinci cercuri de persoane cu care fiecare individ relaţionează.

În prinul cerc se află propriul sine al persoanei care relaţionează - relaţia persoanei cu sine însuşi - apoi urmează relaţiile cu membrii familiei, relaţiile cu colegii de muncă, prietenii şi cunoştinţele cu care socializează şi relaţiile cu străinii.

În conferinţa sa, Zoltan Veres a început prin discutarea despre relaţiile cu străinii, mergând până la relaţia fiecărui individ cu propriul sine.

Atrăgând atenţia că relaţiile cu străinii ocupă un loc important în viaţa fiecărui individ - niciodată nu ştii când un străin îţi va fi o persoană apropiată sau pur şi simplu gândul că partenerul de viaţă a fost, la un moment dat, un străin - speaker-ul (vorbitorul) s-a referit, pe rând, la fiecare din cele cinci cercuri, despre prieteni şi cunoştinţe spunând că sunt persoane pe care individul le alege să îi fie în preajmă, că cei care îi sunt colegi de serviciu au calitatea de-a nu dispărea şi a fi mereu prezenţi, familia fiind, în general, locul unde stai pentru că "e bine şi frumos", locul în care suntem cu indivizi pe care fie i-am ales noi sau i-am educat noi.

Despre relaţia cu propria persoană, Zoltan Veres atrăgea atenţia asupra acelei persoane care "se uită la voi din oglindă", persoană care are o caracteritică unică: "acea persoană e singura persoană care va rămâne veşnic alături de voi". Restul persoanelor sunt - de la străini până la membrii familiei - persoane care nu sunt neapărat alături de individ de la început până la sfârşit, în timp ce persoana din oglindă este cea care va rămâne veşnic alături de individ.

Pentru că tema importantă era îmbunătăţirea relaţiilor cu ceilalţi (şi inclusiv cu sine, de ce nu?), Zoltan Veres a trecut la partea a doua a prezentării sale, parte în care a explicat despore ce este vorba cu EFT (tehnici de eliberări emoţionale).

Făcând o scurtă istorie a EFT - tehnică ce porneşte de la presopunctură - Zoltan Veres a explicat că până la momentul de faţă s-a dezvoltat o tehnică prin care creierul emoţional - cel responsbil cu inteligenţa emoţională - poate fi curăţat de tarele trecutului, tare care se constituie în principal în experienţe negative dobândite de individ în plan emoţional de-a lungul vieţii şi în principal a copilăriei, reuşi-ndu-se astfel o mai bună relaţionale cu cei din jur, cu cei din cele cinci cercuri, inclusiv, deci, o relaţionare cu propriul sine.

Tehnica este una foarte simplă şi poate fi aplicată de oricine, constând în anumite loviri cu degetele (sau ciocăniri) a anumitor puncte din corp, centre energetice, care, prin stimulare, acţionează creierul emoţional care poate, astfel, fi eliberat de stările negative. Punctele cu pricina care trebuie lovite cu degetele sunt simetrice pe corpul uman, indiferent dacă e vorba de partea stângă sau dreaptă şi sunt în număr de opt: punctul în care începe sprânceana (spre mijlocul feţei, spre nas), coada ochiului, pometele obrazului sub ochi cam la jumătatea ochiului, zona maxilarului între nas şi gură (maxilarul supeerior), mandibula (maxilarul inferior) în zona bărbiei la jumătate între bărbie şi gură, zona pieptului (a sternului) mai jos de locul de întâlnire a claviculelor, zona laterală sub braţ cam la patru degete de subsuoară şi creştetul capului.

Lovirea - cam de opt ori - a fiecărui astfel de punct în ordinea prezentată mai sus ar avea - spunea Zoltan Veres - rolul de a activa creierul emoţional pe care îl ajută, astfel, să se elibereze de trăirile negative.

Procedura este ceva mai complexă decât am explicat-o în rândurile de mai sus şi presupune foarte mult exerciţiu combinat cu conştientizarea (şi chiar rostirea) probelmelor care afectează individul.

Poate şi de aceea Zoltan Veres a invitat publicul prezent să ia parte la un atelier de EFT care se va desfăşura tot la Fun Kids Turda pe 21 octombrie de la orele 15.00, atelier care va dura cinci ore ş la care costul de participare este de 200 de lei de persoană, cost care presupune şi anumite bonusuri constând în cărţi semnate de Zoltan Veres sau chiar reduceri ale costurilor de participare pe principiul 2+1, adică dacă vin două persoane plătitoare la atelier, a treia persoană adusă de cele doă poate veni gratis.

Nu în ultimul rând, Zoltan Veres a anunţat că la atelierul de pe 21 octombrie participanţii vor primi banii înapoi dacă nu consideră că sunt mulţumiţi sau că tehnica EFT nu a avut efect asupra lor. Mai mult, în urma unor colaborări recente, Zoltan Veres a anunţat că, pentru fiecare participant plătitor, societatea pe care o reprezintă va suporta costurile a zece arbori.

Cei interesaţi de participarea la atelierul din 21 octombrie de la Fun Kids Turda pot obţine informaţii şi detalii în acest sens de la coordonatorul Fun Kids Turda, Nicoleta Meşter, la numărul de telefon 0744-519616.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS