Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Thu, May
101 New Articles

Spitalul turdean este la un pas de acreditare. Dar piciorul care sa faca pasul e, inca, la ortopedie

Actualitate
Tools
Typography

Aşa cum preciza încă de la începutul mandatului de manager al unităţii spitaliceşti din Turda, medicul Vasile Grumaz a explicat că Spitalul Municipal Turda este în proces de urmare a paşilor spre acreditarea unităţii.

La momentul octombrie 2015, Vasile Grumaz spunea: "Am ieşit bine, 70-80% din indicatori i-am avut rezolvaţi".

Pentru că la momentul de faţă secţia de chirurgie şi blocul operator încă erau în construcţie, odată cu finalizarea construcţiei cei care se ocupă de acreditare vor reveni pentru a oferi un rezultat complet.

"Echipa a plecat. Începând cu 5 octombrie a stat cam o săptămână" preciza managerul Spitalului Municipal Turda adăugând că "Au fost trecute toate structurile spitalului prin procesul de acreditare cu excepţia blocului operator şi a secţiei de chirurgie, ORL - că toate-s la etajul 4 - şi s-a verificat inclusiv centrul nostru de la Iara, unde se fac servicii de medicină internă".

Punctajele realizate, potrivit medicului Vasile Grumaz, au fost între 70 şi 90 şi ceva de procente, acestea reprezentând rezultate de conformitate. "În medie ne încadrăm între 70 şi 80 la sută, adică o poziţie foarte bună, având în vedere că minimul ar fi fost între 50-60%", spunea managerul spitalului turdean explicând că "aceasta este o concluzie, dar rezultatul final o să-l primim numai după ce ei trec prin verificare şi sectorul chirurgical, ceea ce nu se poate face numai după ce se declară secţiile respective funcţionale".

Menţionând că "tot etajul IV e în procesul de refacere şi construcţie şi acolo e şi secţia de chirurgie, cu ortopedia, chirurgia infantilă şi ORL-ul şi la etajul V e blocul operator, cu blocul de naştere", Vasile Grumaz a explicat că examinarea în vederea obţinerii acreditării "se face prin interviu şi prin observaţie directă privind aspectul, traseele, modul în care se desfăşoară activitatea, interogarea pacienţilor şi aşa mai departe".

Dincolo de faptul că acreditarea este o condiţie esenţială de certificare şi funcţionare a unei unităţi spitaliceşti, managerul Vasile Grumaz a precizat - la fel cum o făcea şi la conferinţa de presă în care a mai amintit de importanţa acreditării - că "din 2016, spitalele care nu au trecut de pragul de acreditare nu mai pot face contract cu Casa de Asigurări de Sănătate".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS