Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

06
Mon, May
93 New Articles

Paul Catanas: "Acest club nu va muri pana nu voi muri si eu. Ultimul samurai voi fi eu!". Mai apoi a venit si Mos Craciun...

Actualitate
Tools
Typography

Gala Samurailor Turdeni - primul eveniment de gen organizat la Turda - a fost şi locul unde s-au exprimat emoţii sincere.

În deschiderea evenimentului prin care se dorea recunoaşterea meritelor sportivilor turdeni care au depus eforturi pe parcursul întregului an 2015, antrenorul şi coordonatorul clubului, Paul Căţănaş, l-a invitat să ia cuvântul pe unul din cei care s-au aflat la baza înfiinţării Clubului Samurai Turda, Lucian Moldovan.

Preocupat mai mult de a prezenta o istorie a clubului de la înfiinţarea lui până în prezent, Lucian Moldovan s-a referit la momentele importante din existenţa clubului într-un discurs din care spicuim:

"Toţi cei care se preocupă pentru dezvoltarea lor personală aleg o cale de autocunoaştere"
"Sufletul Clubului Samurai Turda s-a născut acum 30 de ani din dragostea pentru artele marţiale a unor oameni frumoşi ca Dorel Câmpean, Mircea Irimie sau Pavel Tothăzan"
"Numele clubului a fost dat în 1993 de Mircea Irimie, probabil inspirat de principiile morale esenţiale. Tot în acest an apar primele documente care atestă existenţa clubului, respectiv prima autorizaţie de funcţionare din partea Consiliului Judeţean Cluj"
"Personalitatea juridică este obţinutî abia în 1997 când s-a semnat actul constitutiv împreună cu alţi 20 de membri fondatori"
"Prima participare la un campionat european a fost în 1990, la proba de kata, a lui Dorel Câmpean. Primul rezultat notabil la Campionatul European a fost locul III la kumite obţinut de mine. Prima participare la campionate mondiale şi primul rezultat, respectiv locul V la proba de kata, a fost obţinut în 1999 de Paul Căţănaş la Miskolc, în Ungaria. A fost anul în care copilul care a venit la 4 ani jumate la sală, devenise, între timp, elev în clasa a V-a şi doar într-un singur an a adus două medalii de aur, 6 de argint şi cred că a promovat un examen care l-a promovat printre cei mai tineri posesori de centură neagră, respectiv la vârsta de 11 ani".
"În 1998 Samurai Turda se înscrie ca club în rândul organizatorilor de mari evenimente sportive cu o primă ediţie a premiului 'Potaissa' adunând sportivi din toată ţara de la aproape toate cluburile"
"În anul 2000 ştafeta a fost preluată de Paul Căţănaş căruia îi mulţumesc că în 2015 rămâne acest club. Cel mai important lucru este că în club au evoluat sute de tineri".

Ulterior, Paul Căţănaş a preluat microfonul pentru a mai aduce câteva completări privind istoria clubului. Din spusele amfitrionului evenimentului, " au urmat ani grei în care clubul a fost părăsit de toţi cei vechi... cui i-ar fi convenit ca un copil de 11 ani să îi coordoneze, să îi conducă?".

Totuşi, rememorarea anumitor momente dificile din parcursul clubului i-au adus, efectiv, lacrimi în ochi lui Paul Căţănaş, acesta amintindu-şi de momentele în care singurul care i-a fost alături şi l-a sprijinit să meargă mai departe cu clubul a fost tatăl său.

După mutarea activităţii - în 2004 - în sala de sport de la Şcoala Gimnazială "Avram Iancu" din Turda, lucrurile au început să se schimbe pentru Clubul Samurai Turda. au început să vină din ce în ce mai mulţi copii care doreau să facă performanţă în domeniul artelor marţiale şi clubul a început să aibă rezultate din ce în ce mai remarcabile.

Antrenamentele nu sunt uşoare, spunea Paul Căţănaş mulţumind totodată atât celor care frecventează clubul cât şi părinţilor acestora, iar reuşitele clubului şi implicarea tot mai mare a lui Paul Căţănaş în tot ceea ce a însemnat Clubul Samurai Turda l-a făcut pe acesta să declare deschis: "Îmi iau angajamentul faţă de Lucian Moldovan că acest club nu va muri până nu voi muri şi eu. Ultimul samurai voi fi eu!".

Revenind, totuşi, la momentul important al serii, Paul Căţănaş a prezentat, pe scurt, în cifre, ce a însemnat, pentru Clubul Samurai Turda, anul 2015 ca an competiţional - "Clubul a participat la 14 competiţii din care 12 naţionale şi două la nivel internaţional" - pe parcursul anului sportivii clubului turdean reuşind să câştige nu mai puţin de 97 de medalii din care 27 de aur, 35 de argint şi 35 de bronz.

Previzibil, Paul Căţănaş a ţinut să mulţumească Primăriei Municipiului Turda "prin domnul primar Tudor Ştefănie", Simonei Baciu - Director Salina Turda, lui Vladimir Oargă - director SC Domeniul Public Turda sau conducătorului societăţii Transilvania Impact.

Ulterior, s-a trecut la felicitarea şi premierea medaliaţilor anului 2015 din cadrul Clubului Samurai Turda.

Iar pentru că sărbătoarea Crăciunului este aproape iar în sala mare a Primăriei Turda erau mulţi copii, pentru Moş Crăciun era o adevărată afacere să vină să-i găsească pe toţi acolo şi să îşi mai golească din sac. Şi, întreprinzător cum e, Moş Crăciun şi-a făcut apariţia spre bucuria copiilor mai mici sau mai mari sau chiar spre bucuria unora dintre adulţi.

Evenimentul festiv a fost încheiat cu un moment muzical oferit, în prima parte, de grupul Turda tin coordonat de părintele Sebastian Zăhan, apoi de solista turdeancă Oana Venţel, care a încântat publicul prezent cu câteva colinde tradiţionale româneşti.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS