Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

06
Mon, May
93 New Articles

Dumnezeu s-o odihneasca in pace! Susana Mirica a plecat spre o lume mai buna

Actualitate
Tools
Typography

Asociaţia Femeilor Voluntare Luna a primit, în această dimineaţă, o grea lovitură. Coordonatorul asociaţiei, Susana Mirică, a trecut la cele veşnice.

Revenită, la anii de pensie, în comuna natală luna după ce zeci de ani de zile a lucrat la Bucureşti, Susana Mirică a pus bazele unei asociaţii voluntare în comuna Luna, formată din mai multe doamne care considerau că pot face ceva pentru semenii lor, în special pentru cei aflaţi la nevoie.

De la înfiinţarea AFV Luna, din 2013, femeile din cadrul asociaţiei, împreună cu cea în jurul căreia s-a coagulat grupul, s-au implicat în diverse acţiuni umanitare care aveau în atenţie persoanele nevoiaşe, acţiuni care se desfăşurau în special în perioade cu încărcătură emoţională: în preajma sărbătorilor de Crăciun sau Paşte.

De asemenea, femeile voluntare din Luna se implicau în diverse acţiuni precum cursuri de croitorie şi tricotaje, chiar realizându-se diverse produse precum drapele tricolore de diverse dimensiuni sau costume populare atât pentru membrii ansamblului folcloric din comună cât şi pentru membrele asociaţiei.

Implicarea coordonatorului asociaţiei, în calitatea sa de cetăţean, în viaţa comunei - chiar participarea la şedinţele Consiliului Local Luna şi dezbaterea deciziilor în cadrul asociaţiei - au făcut din Susana Mirică o persoană demnă de înceredere, chiar primarul Laurenţiu Tör fiind cel care a luat foarte serios în calcul intrarea Susanei Mirică în forul deliberativ local în urma alegerilor din iunie 2016.

Vestea dispariţiei - în urma unor afecţiuni cardiace - a Susanei Mirică a luat prin surprindere atât pe membrele asociaţiei, cât şi pe toţi cei care o cunoşteau şi îi urmăreau postările de pe reţeaua de socializare.

Iată, în continuare, câteva gânduri postate pe aceeaşi reţea, la ceas de tristeţe:

Ema Berchi: Astăzi am aflat vestea cutremuratoare... că marea doamnă Suzana a plecat dintre cei vii... Condoleanţe familiei... Dumnezeu s-o odihnească în pace... şi să-i fie ţărâna uşoară!

Alex Cook: S-a stins prea devreme un om deosebit, o doamnă care prin revenirea în satul natal a reușit să scoată comunitatea (mai ales cea feminină) din amorțeală. Ar fi frumos ca proiectul cu Asociația femeilor voluntare din Luna sa fie dus mai departe, aşa cum doamna Suzana şi-ar fi dorit.
Să vă fie țărâna ușoară! Nu vă vom uita!

Asociaţia Femei voluntare Luna: Sunt clipe care trec și oameni care nu se uită... la fel vom face și noi pentru a păstra memoria vie a unui om de excepție care a iubit viața până la sacrificiu. Dragă Suzana Mirinda, să ai o călătorie spre infinit mai frumoasă și mai ușoară decât ți-a fost viața iar Dumnezeu să aibă grijă de sufletul tău și să te așeze de-a dreapta Lui. Noi toți îți vom pomeni numele cu respect și de acum înainte.

Gabriela Popa: Important este să învăţăm din bunătatea sa, din exemplul său fără de seamăn. Să învăţăm cum să lăsăm orgoliile la o parte, pentru a ne face viaţa mai frumoasă, nouă şi celor de lângă noi. Căutam în minte ceva cu care să mă fi suparat sau nedreptăţit. Oare despre câţi oameni putem spune că nu ne-au greşit cu nimic şi că ne-au marcat viaţa atât de mult? S-a îngrijit de fiecare ca şi cum ar fi fost copilul pe care nu l-a avut.

Flore Mărginean: Tanti Sana am să vă aduc un ultima omagiu pentru că mereu aţi fost aproape de sufletul meu şi îmi eraţi la fel de dragă precum bunica. De fiecare dată când veneam la Luna indiferent că era vacanţă sau weekend eu vă faceam o mica vizită la asociaţia pe care aţi construit-o cu multă dragoste.
Înca şi acum îmi amintesc momentul când v-am cunoscut prin intermediul bunicii mele, nu am cum să uit clipele frumoase trăite alături de dumneavostră deoarece erau mult prea frumoase. Acum cu părere de rău îmi iau rămas bun de la o persoană dragă mie, care avea un suflet imens şi se dăruia în tot ce făcea. Chiar dacă nu veţi mai fi printre noi eu tot am să vă iubesc în continuare la fel de mult.
Acum în ultimul ceas am să vă spun cu părere de rău un Rămas bun d-na Mirică!
Şi să ştiţi că nu vă voi uita niciodată!
Dumnezeu să vă odihnească în pace!

Marius Colcer: Un suflet mare s-a înălţat la ceruri, discret şi parcă prea devreme. Mulţumim pentru ceea ce ne-aţi dăruit. Dumnezeu să vă odihnească în pace!

Ramona Cristea: Suzana Mirica, o personalitate integra, plină de viață și entuziasm, îţi aducem un ultim omagiu. Te iubim, mătușă, oriunde ai fi!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS