Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Comuna Luna, posibil partener in proiectul initiat de parintele Daniel Valean | VIDEO

Administraţie
Tools
Typography

În urmă cu aproximativ un an şi jumătate primarul comunei Luna, Laurenţiu Tör, vorbea de posibilitatea înfiinţării, în satul Gligoreşti, a unui cămin pentru bătrâni. Ideea a rămas, însă, doar la nivel de proiect.

Totuşi, lucrurile par să se fi schimbat în urma unor evenimente care au avut loc în ultima vreme.
Părintele Daniel Vălean a iniţiat un demers prin care parohia la care slujeşte a beneficiat de un imobil care să fie destinat, în final, persoanelor nevoiaşe. Astfel, primarul Laurenţiu Tör spunea că deja a purtat discuţii cu părintele Vălean, discuţii în urma cărora între comuna Luna şi Parohia Ortodoxă nr. II Câmpia Turzii ar putea exista un parteneriat în baza căruia comuna Luna ar contribui - cu fonduri de la bugetul local, care să fie aprobate prin hotărâre a Consiliului Local Luna - la investiţiile care au loc la imobilul în discuţie, iar comuna Luna ar beneficia de un număr de 20-25 de locuri în viitorul cămin, locuri care să fie ocupate de vârstnicii, lipsiţi de ajutor, din comuna Luna.
Chiar mai mult, primarul Laurenţiu Tör spera ca parteneriatul să mai presupună şi angajări ale unora dintre luneni la viitorul cămin: "Un lucru în plus ar fi, de exemplu, ca să facă parte din angajaţii care vor deservi acel azil de bătrâni şi oameni care locuiesc pe teritoriul comunei Luna - asistenţi medicali sau instalatori sau diferiţi muncitori, ceva de genul ăsta...", spunea Laurenţiu Tör.
Pe de altă parte, aşa cum comuna Luna ar putea fi parteneră în proiect, la fel ar putea exista posibilitatea ca şi alte comune din apropierea Câmpiei Turzii - precum Viişoara sau Tritenii de Jos - să intre în acest tip de parteneriat.
Revenind la acele persoane din comuna Luna care ar putea fi beneficiare ale serviciilor viitorului cămin care urmează a fi realizat la Câmpia Turzii, primarul comunei Luna a confirmat că persoanele vor fi selectate în urma unor anchete sociale care să arate că posibilii beneficiari chiar au nevoie de ajutorul pe care l-ar putea primi la viitorul cămin.
Şi la Gligoreşti?
Despre clădirea de la Gligoreşti - despre care Laurenţiu Tör spunea că va găzdui un cămin de bătrâni - a vorbit tot primarul comunei Luna: "în următorul an, pe sfârşit, deci în 2015, dânsul (adică părintele Daniel Vălean - n.r.) are o propunere pentru nişte copii instituţionalizaţi, pentru o clădire, pe care eu am propus-o ca azil, iar dânsul să poată să facă la Gligoreşti această investiţie pe care, bineînţeles, tot amândoi s-o facem şi asta. Adică ţinând cont de faptul că aceşti copii nu pot fi în centrul unui oraş sau în centrul unei comune, locaţia care o avem la Gligoreşti este una ideală", explica primarul Laurenţiu Tör.

{dailymotion}x19ct7x_comuna-luna-in-parteneriat-cu-parohia-ortodoxa-nr-ii-campia-turzii{/dailymotion}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS