Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
106 New Articles

Avram Gal a ajuns in Consiliul Local Campia Turzii

Administraţie
Tools
Typography

După ce în repetate rânduri a încercat să câştige fotoliul de primar al municipiului Câmpia Turzii trecând de la un partid la altul, după ce chiar s-a dorit deputat în Parlamentul României, după ce a mai deţinut funcţia de consilier local, iată că - de data aceasta din partea Partidului Conservator - Avram Gal îmbracă din nou haina de consilier local.

Mai exact, consilierii locali de la Câmpia Turzii aveau în faţă un proiect de hotărâre privind "validarea unui mandat de consilier pentru mandatul 2012-2016".
Prin primul articol al proiectului de hotărâre se lua act de încetarea de drept a mandatului lui Adrian Spătariu, doar că aici apărea şi prima "problemă": din comisia de validare care trebuia să ia act de încetarea mandatului lui Adrian Spătariu făcea parte chiar Adrian Spătariu. Aşadar trebuia completată comisia de validare, lucru care s-a şi întâmplat, propunerile făcute în acest sens de consilierii locali fiind Ilie Giurgiu (ca să fie tot u conservator în comisie) şi Mihail Pătruţiu (ca să fie un liberal în comisie în locul unui conservator).
Fiind doi pe un loc, cum s-ar spune, a fost nevoie de vot. Şi, în urma votului, din 16 voturi exprimate, 10 au fost pentru Mihail Pătruţiu iar 6 pentru Ilie Giurgiu, astfel comisia de validare a Consiliului Local Câmpia Turzii fiind, deci, completată cu un liberal.
Odată comisia completă aceasta putea lua act de încetarea de drept a mandatului de consilier a lui Adrian Spătariu şi putea valida în funcţia de consilier local pe Avram Gal, cel îndreptăţit - potrivit documentaţiei depuse de conservatori - să ocupe locul de consilier rămas vacant.
"Comisia a luat act de demisia domnului Spătariu Adrian din cadrul Consiliului Local al municipiului Câmpia Turzii. Comisia de validare a consiliului local, văzând actele depuse de Partidul Conservator pentru ocuparea locului rămas vacant în urma demisiei domnului Spătariu Adrian, validează în funcţia de consilier local pe domnul Gal Avram Marius din partea partidului Conservator", spunea Sabin Ghemeş dând citire procesului verbal al comisiei de validare, după care a venit rândul lui Avram Gal să se jure cu mâna pe Biblie şi Constituţie: "Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac, cu bună credinţă, tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Câmpia Turzii. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!".
Ajungerea lui Avram Gal în această funcţie nu a fost printre cele mai simple. În primul rând, să ne amintim că la localele din 2012 candidatul - pe atunci - la funcţia de primar al municipiului Câmpia Turzii nu voia un loc de consilier local inclusiv pe principiul "ori totul, ori nimic", motiv pentru care Avram Gal nu era pe unul din locurile eligibile pe lista conservatorilor de la Câmpia Turzii, ocupând abia locul 11.
Primul pe listă era nimeni altul decât Adrian Spătariu, cel demisionar, pe locul doi fiind Alin Sălăjean, iar pe locul trei fiind Ilie Giurgiu, toţi trei ajungând în consiliul local de la Câmpia Turzii.
Însă de la locul 4 (următorul eligibil) până la locul 11 mai sunt nişte poziţii care trebuiau fie "rezolvate", fie ocolite (ceea ce era mai puţin probabil). Până una-alta, alte propuneri pe lista conservatorilor pentru consiliul local aşa cum această listă arăta în 2012 se mai aflau Alexandru-Laurean Dringo (locul 4), Silvia Circo (locul 5), Crinel Liviu Coman (locul 6), Cristian Lucian Dan (locul 7), Ioan-Lucian Şandru (locul 8), Adrian Tătar (locul 9) şi Ileana Nicu (locul 10) şi abia apoi Avram Gal.
Pentru ca Avram Gal să fie "următorul" după Ilie Giurgiu trebuia ca ceilalţi menţionaţi mai sus fie să rămână fără sprijin politic, fie să îşi dea demisia, fie să îşi exprime renunţarea la intenţia de a mai ocupa un loc în Consiliul Local Câmpia Turzii.
Potrivit adresei trimise de preşedintele PC Cluj - Şerban Rădulescu - "persoanele înscrise pe listele de candidaţi (cei amintiţi de noi mai sus - n.r.) au renunţat la această funcţie", astfel că "vă comunicăm spre validare că următorul înscris pe lista Partidului Conservator Cluj este domnul Gal Avram Marius, preşedinte executiv al Partidului Conservator Cluj".
Apoi, pentru ca Avram Gal să ajungă în consiliul local mai trebuia ca unul din cei trei care ocupau, din partea conservatorilor, câte un loc în deliberativul local de la Câmpia Turzii să renunţe. Şi cel care a renunţat a fost tocmai Adrian Spătariu, cea mai bună propunere a conservatorilor de la Câmpia Turzii în 2012.
Iar Avram Gal este acum consilier local cu acte în regulă. Deci se poate. Totul e să vrei.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS