Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Thu, May
101 New Articles

Transport local la Campia Turzii - pro si aproape contra

Administraţie
Tools
Typography

Administraţia locală de la Câmpia Turzii pare interesată ca municipiul să beneficieze de transport public urban de călători. Pe de altă parte, sunt voci, chiar în Consiliul Local Câmpia Turzii, care par să aibă reţineri în acest sens.

Şedinţa de joi, 18 septembrie 2014, a forului deliberativ local de la Câmpia Turzii pare să fi fost cadrul propice pentru o dispută în acest sens cu atât mai mult cu cât pe ordinea de zi a şedinţei se afla un proiect despre care, cu multe cuvinte, se spunea că se referă la "înfiinţarea serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate; aprobarea modalităţii de gestiune a serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate; aprobarea documentaţiei de delegare, prin concesiune, a gestiunii serviciului de transport public local de călători prin curse regulate; numirea comisiei de evaluare a ofertelor pentru atribuirea contractelor de delegare a gestiunii serviciilor de transport public local, prezentate în cazul procedurii de licitaţie publică deschisă şi de negociere directă".
Pe parcursul dezbaterilor, mai mulţi consilieri locali sau persoane prezente au luat cuvântul cu privire la existenţa unui serviciu de transport public epersoane pe raza municipiului Câmpia Turzii.
Pentru ca dumneavoastră să vă puteţi face o părere despre ce s-a întâmplat în şedinţă vom reda o parte din intervenţiile unora dintre cei care au luat cuvântul pe marginea proiectului de hotărâre iniţiat de primarul Radu Hanga, după ce comisiile 1, 3, 4, 5 au dat aviz favorabil proiectului iar comisia 2 a dat aviz negativ.

Dorin Lojigan - consilier PNL (sau ACL?)
"Cel puţin la nivel teoretic putem spune că este vorba de un proiect bun pentru municipalitate".
"Mă refer la cei aproape 100de taximetrişti care îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului Câmpia Turzii. (...) Fiecare dintre ei, din activitatea de taximetrie întreţine o familie".
"Scopul acestei administraţii a fost încă de la început crearea de noi locuri de muncă în Câmpia Turzii. Prin aprobarea acestui proiect de hotărâre există şansa ca marea majoritate a acestor taximetrişti să rămână fărăr locurile de muncă pe care noi tot timpul dorim să le înfiinţăm şi să le menţinem pe cele pe care le avem".
"Întrebarea mea este dacă s-a efectuat un studiu de oportunitate pentru a se vedea dacă un astfel de serviciu de transport este viabil pentru municipiul nostru, dacă pune în pericol cei 100 de taximetrişti care îşi desfăşoară activitatea pe raza administrativ-teritorială a municipiului Câmpia turzii, dacă există vreo solicitare din partea vreunei firme de transport şi, dacă da, care este aceea".

Radu Hanga - primar PSD
"Există o anumită reglementare legală prin care se oferă facilităţi şi abonamente de transport la anumite categorii de cetăţeni: pensionari, invalizi, însoţitori şi aşa mai departe, anumite categorii cu probleme speciale şi pe care nu le dau banii afară din casă".
"Primăria a plătit şi în trecut sume de bani pentru a ajuta transportul acestor categorii de persoane".
"Pentru transport urban trebuie să ai un operstor căruia să îi delegi şi care să fie specializat pe transport în interiorul localităţii".
"Aceste drepturi sunt date prin lege. Eu nu cred că suntem abilitaţi să dicutăm dască aceşti handicapaţi, invalizi, orfani, mă rog, categoriile astea defavorizate, trebuie sau nu trebuie să îşi primească acest drept".
"Eu propun consiliului să accepte delegarea unui serviciu public, aprobat prin lege. puteţi să nu îl aprobaţi. Nu vă obligă nimeni să îl aprobaţi".
"Eu personal cred că aceste categorii de oameni care, în mod precis, nu sunt clienţii taximetriştilor, ar putea fi ajutaţi printr-un serviciu public finanţat de la buget".
"Dacă va fi eficient sau ba vom vedea şi aşa cum îl înfiinţăm acum, după o perioadă de funcţionare, dacă socotim că nu merită, tot la fel voi veni şi voi propune desfiinţarea lui".
"Iar taximetriştii nu trăiesc de pe spinarea invalizilor şi a orfanilor, ci trăiesc de pe banii celor care doresc să se deplaseze încoace-încolo şi care o vor face şi de aici înainte".

Cristian Haiduc - consilier PD-L (sau ACL?)
"În principal, domnul primar are dreptate, sunt nişte categorii de populaţie care au acest drept prin lege, asta la momentul la care la nivelul municipiului Câmpia turzii există un astfel de serviciu public de transport persoane".
"Întrebarea pe care am înţeles-o eu de la domnul Lojigan era dacă s-a făcut un studiu de impact, în sensul în care aceste categorii reprezintă, ştiu eu, 20, 50, 100 de persoane, care va fi suma care va pleca pentru ei de la bugetul local, o estimare de preţ mediu al biletului, nişte trasee - am înţeles că există - un program...".
"Cred că aparatul propriu din primărie, sau cineva specializat care a venit cu propunerea respectivă ar fi trebuit să aibă un studiu de impact, să ştim la câte persoiane ne referim".
"Pâmă la urmă şi cei 100 de taximetrişti vor fi afectaţi, pentru că în momentul în care există un tarif de trei lei şi un taxi costă 10 lei - dau un exemplu aiurea - ei vor fi afectaţi".
"nu suntem contra, este corectă expunerea pe care aţi făcut-o, dar credem că un studiu de impact pentru a putea să votăm în cunoştinţă de cauză".

Floriana Prahoveanu - şef Serviciu Asistenţă Socială
"La momentul de faţă în baza noastră de date, persoane care pot beneficia de aceste servicii sunt persoanele cu handicap, aşa cum s-a spus, sunt în jur de 300 de persoane, şi celelalte categorii de beneficiari sunt în jur de 240".

Dorin Lojigan - consilier PNL (sau ACL?)
"Încă de la început am spus că proiectul este bun şi că, probabil, îl voi vota, dar s-au născut nişte întrebări".
"Şi două dintre ele, la care nu mi s-a răspuns sunt dacă s-a făcut vreun studiu de impact, dacă este vreo firmă care a depus solicitare la primărie".
"Dindiscursul domnului primar se mai naşte o întrebare. domule primar aţi afirmat că s-au mai făcut astfel de plăţi iar apoi aţi venit şi aţi spus că nu se pot face plăţi decât pe urban nu şi pe interurban. S-au făcut plăţi pe interurban?".

Mariana Lazăr - director economic
"A fost contract cu firma Alis care efectuează transport interurban. am mers pe considerentul că tranzitează urban şi Câmpia Turzii şi au tarife separate pe Câmpia Turzii şi s-a decontat doar Câmpia Turzii interior şi atât".

Florin Popescu - consilier PSD
"Am participat la o şedinţă la consiliul de administraţie la liceul «Ungureanu». Una dintre probleme a fost ridicată de doamne directoare adjunct şi a fost că «oare nu se poate interveni de la nivelul primăriei să putem să mai primim şi noi un autobuz şcolar pentru că avem foarte mulţi elevi în tot oraşul care efectiv le ia mai mult timp să vină şi întârzie şi la oră»".
"Am informat-o că se va face acest serviciu de transport public local şi, cel puţin, a fost primit cu satisfacţie. Deci ne gândim şi la elevi".

Ioan Varodi - consilier PNL (sau ACL?)
"Într-adevăr, dorinţa elevilor transmisă prin doamna director ar fi ca serviciul public de transport local să aibă în orar incluse anumite ore astfel încât să faciliteze prezenţa elevilor la şcoală".

Radu Hanga - primar PSD
"Cred că nu-i nicio problemă pentru că operatorul de transportcare va efectua transportul pentru cei care au abonamentul cu pricina de la primărie poate şi nu-i interzice nimeni să ia orice călător pe care să-l taxeze în funcţie de ruta pe care o parcurge".

Vasile Tot - consilier PP-DD
"Mi-a plăcut foarte mult ce s-a discutat. Mă surprinde amnezia domnului coleg Lojigan dorin care până acum a fost viceprimar".
"Să înţeleg că n-a fost niciodată consultat cu probleme? Pune întrebări ca şi cum acuma pică din Lună".
"Noi n-am venit să vă solicităm dumneavoastră, în calitate de viceprimar, un raport cum dumneavoastră aţi pus în aplicare proiectele la care v-aţi gândit. Am zis «bine, frate...». Da' astăzi să vii lovit de amnezie să pui întrebări care au trecut prin mâna ta mi se pare total deplasat".

Dorin Lojigan - consilier PNL (sau ACL?)
"Da, domnule consilier, aşa să înţelegeţi, că nu am fost consultat".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS