Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
113 New Articles

Mihai Seplecan are aceeasi tinta - presedintia Consiliului Judetean Cluj

Administraţie
Tools
Typography

Beneficiind cel puţin de voturile ACL la nivelul Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan are şanse să ocupe din nou funcţia de preşedinte al forului deliberativ judeţean, însă până atunci mai are de trecut un hop.

Pentru că trebuie să fie acceptat să fie candidatul ACL pentru preşedinţia CJ Cluj, Spelecan beneficiază, la momentul de faţă, de susţinerea senatorului PNL Marius Nicoară, în calitatea acestuia de preşedinte al organizaţiei judeţene Cluj a PNL dar şi de cuvinte frumoase pe cared le spun despre el chiar mai noi colegi de alianţă.

Marius Nicoară
ne-a mărturisit - într-o discuţie telefonică - faptul că nu cunoaşte ca cel puţin la nivelul PNL cineva să-şi fi manifestat intenţia de a candida la această funcţie, astfel că Mihai Seplecan beneficiază de sprijinul total al senatorului PNL.

"Din punctul meu de vedere este un om care cunoaşte foarte bine judeţul Cluj şi activitatea Consiliului Judeţean. El a fost consilierul meu din 2004 până în 2008 cât eram preşedinte la Consiliul Judeţean, a văzut cum funcţionează instituţia, a văzut cum funcţionează un preşedinte, după aceea de două mandate este consilier judeţean, cunoaşte absolut toţi primarii şi viceprimarii din judeţ, consilierii locali din toate comunele, cunoaşte problemele tuturor comunelor şi aici mă refer la chestiunile de drumuri, de grădiniţe, de şcoli, de apă, de canal şi spun eu că este pregătit să conducă Consiliul Judeţean" spunea Nicoară despre Seplecan.

Interesant rămâne, însă, modul în care preşedintele PNL Cluj vede lucrurile: "Mihai Seplecan nu trebuie să conducă Academia Română sau Universitatea «Babeş-Bolyai» ci trebuie să conducă Consiliul Judeţean, o activitate administrativă care eu cred că poate să o ducă cu onestitate la bun sfârşit. Şi să readucă Clujul pe locul întâi, cum l-am adus eu", Marius Nicoară considerând că inclusiv perioada de interimat în funcţia de preşedinte al CJ Cluj a lui Mihai Seplecan poate fi un atu în câştigarea funcţiei.

Horaţiu Cătărig
a muncit împreună cu Seplecan cât cel de-al doilea a fost preşedinte interimar, sunt colegi pe parte administrativă dar şi pe parte politică.

Cum despre Cătărig actualul candidat Seplecan spunea că este un om cu bun simţ, de caracter, în care are multă încredere, cu care poate lucra şi împreună cu care a făcut o echipă puternică pentru a face tot ce trebuie pentru binele judeţului Cluj, era cumva de aşteptat ca şi cel care are funcţie de vicepreşedinte al CJ Cluj şi care este şi vicepreşedinte al PDL Cluj să aibă păreri simlare despre Mihai Seplecan.

"Da, mă înţeleg foarte bine cu Mihai Seplecan. Ne-am înţeles şi ne înţelegem foarte bine, putem lucra împreună fără nicio problemă. Practic eu sunt aici numit din 16 iulie şi în perioada în care el a fost preşedinte - de două ori - am lucrat administrativ şi lucrăm politic în teritoriu, normal, cum se lucrează în alianţă. Este o persoană cu care pot colabora şi e foarte OK şi e un tip harnic şi colaborăm foarte bine şi administrativ şi politic. Este o persoană cu care aş putea să colaborez fără nicio problemă", spunea Horaţiu Cătărig - pe care l-am contactat telefonic - despre Mihai Seplecan.

Tudor Ştefănie,
primar al municipiului Turda şi mai nou coleg de ACL cu Mihai Seplecan este o persoană cu care candidatul Seplecan spunea că "avem o relaţie deosebită şi de respect" şi despre care candidatul Seplecan spunea: "Este unul dintre cei mai buni, cei mai consecvenţi şi cei mai puternici primari ai judeţului Cluj, Turda fiind şi cel de-al doilea municipiu după Cluj-Napoca inclusiv ca număr de voturi. Consider că voi lucra foarte bine cu domnul Ştefănie ca primar, de la nivelul Consiliului Judeţean, cât şi cu colegul Tudor Ştefănie din viitorul PNL Turda după ce aceste două partide vor fi fuzionat".

Despre organizaţia PNL Turda
precum şi despre o parte din cei care o compun Maihai Seplecan era foarte direct: "PNL Turda începe încet-încet să se pună pe picioare cu un preşedinte foarte echilibrat în persoana lui Călin Felezeu şi cu un om foarte activ şi muncitor cum este Cristian Felezeu dar şi cu un om de foarte multă anduranţă şi de vechime şi de experienţă cum e prietenul meu de mai demult Radu Panait".

Cristian Haiduc,
în calitate de lider democrat-liberal la Câmpia Turzii, nu a scăpat neobservat de Mihai Seplecan, mai ales că şi Haiduc face parte, acum, din noii colegi (cei de alianţă): "Am o relaţie extraordinară şi cu Cristian Haiduc pe care îl felicit pentru tot ceea ce a făcut cât a fost în minister, a făcut lucruri constructive, pozitive. A ţinut în spate o organizaţie foarte puternică în mandatul trecut, cu consilieri judeţeni, primari, viceprimari, consilieri locali. Mi-este chiar şi prieten, la fel ca alţi consilieri locali de la PDL".

Dorin Lojigan
este un prieten mai vechi al lui Mihai Seplecan, care mărturisea: "ne leagă o relaţie de amiciţie de foarte multă vreme, de când el încă nici nu era preşedinte al PNL Câmpia Turzii. A avut un trend ascendent foarte bun, a preluat organizaţia, a dus organizaţia şi a ţinut-o cât partidul a fost în opoziţie, a ajuns viceprimarul municipiului, a fost înlocuit în urma unor jocuri politice, dar cred foarte mult în Dorin Lojigan, atât ca şi coleg de partid, ca preşedinte al PNL Câmpia Turzii, şi cred că va fi viitorul primar al municipiului Câmpia Turzii în 2016, lucru la care voi contribui foarte mult şi îl voi ajuta foarte mult din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean pe care o voi obţine, voi fi alături de el pentru a reuşi, cum am fost alături de el când a preluat organizaţia PNL Câmpia Turzii".

Tot referitor la Dorin Loigan, Mihai Seplecan este convins că "se va descurca foarte bine, că va fi unul din tinerii primari ai judeţului, care va face o treabă bună, va respecta legea şi voi fi alături de el necondiţionat".

Funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj
este, aşa cum spuneam, ţinta imediată a lui Mihai Seplecan. Poate şi de aceea, în discuţia pe care am avut-o, candidatul este convins că justiţia îi va da dreptate şi că se va întoarce la preşedinţia CJ Cluj.

Pe de altă parte, însă, în perspectiva alegerilor pentru funcţia de preşedinte, Mihai Seplecan îi propune prefectului judeţului Cluj ca alegerile pentru Consiliul Judeţean Cluj să fie organizate în aceeaşi zi cu al doilea tur de scrutin pentru prezidenţialele din această toamnă, astfel, consideră Seplecan, reuşindu-se realizarea unor econmii importante la bugetul de stat.

{fcomment mail_to=marian.oprea"agoramedia.ro}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS