Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Lojigan isi cauta dreptatea in instanta

Administraţie
Tools
Typography

Consilierul local din partea PNL - vechi sau nou, indiferent - Dorin Lojigan este decis să îşi caute dreptatea în instanţă în legătură cu demiterea sa din funcţia de viceprimar al municipiului Câmpia Turzii.

Când USL-ul era pe val, în 2012, la alegerile locale Dorin Lojigan a fost printre cei care au acces în funcţia de consilier local în urma votului acordat de cetăţenii care păreau să se fi săturat de PD-L.

În urma unui "protocol" în cadrul USL Câmpia Turzii (formată din PSD şi PNL, fără PC), primarul fiind de la PSD, viceprimarul urma să fie de la PNL. Astfel, în chiar şedinţa de constituire a Consiliului Local de la Câmpia Turzii configurat în urma alegerilor din 2012, Dorin Lojigan a primit, prin votul colegilor de for deliberativ local, funcţia de viceprimar.

Între timp, însă, lucrurile s-au schimbat. În primăvară PNL-ul a decis să nu se mai pupe cu PSD-ul, USL-ul s-a dus pe apa sâmbetei iar PNL-ul s-a prins de mână cu PDL-ul, dar numai după europarlamentare, ca să fie cât de cât cumva, un fel de ceva...

În vară, "iminentul" avea să se producă. Avram Gal - care candidase din partea PC atât pentru funcţia de primar cât şi pentru funcţia de consilier local - dar pe un loc la fundul listei - ajunge în Consiliul Local Câmpia Turzii, ţinta fiind, spun gurile rele de gură, funcţia de viceprimar.

După o tentativă eşuată "pe mâna verzilor" (cu implicarea prin sustragere a UDMR) totuşi "iminentul" s-a întâmplat în vara acestui an - mai precis în şedinţa din 21 august 2014 - când, prin hotărârea 96/2014, Dorin Lojigan este revocat din funcţia de viceprimar. Aici am putea spune că da, cine se pupă cu PD-L-ul n-are cum să aibă de câştigat, dar nu spunem, că e treaba lor şi fiecare cum îşi aşterne aşa doarme...

Ei bine, Avram Gal - adică cel care era din partidul făcea "câh!" către USL la localele din 2012 de la Câmpia Turzii - zburdă acum într-o fericire ca viceprimar preferat în urma "iminentului" în locul lui Dorin Lojigan. Ba mai mult, chiar au fost consilieri aleşi ca pecişti şi care s-au mutat la pesedişti. Deh, politica...

Cert este, oricum, că, la fel ca şi atunci, inclusiv acum Dorin Lojigan se consideră nedreptăţit - în urma revocării sale, ca să nu uităm despre ce e vorba - motiv pentru care este decis să apeleze la instanţă ca să hotărască aceasta dacă a fost nedreptăţit sau nu.
E drept că s-ar putea ca suflarea caldă a apartenenţei preşedintelui ales - zic unii, de diaspora, pe facebook - s-ar putea să fie o briză confortabilă simţită-n ceafă, mai ales dacă ne gândim că Dorin Lojigan putea să înceapă acţiunea în instanţă înainte de prezidenţiale - avea tot dreptul şi atunci, ca şi acum - doar că, iată, se întâmplă după prezidenţiale. Oare de ce acum şi nu atunci?

Pentru a ieşi, totuşi, din zona presupoziţiilor, trebuie să menţionăm că Dorin Lojigan este foarte încrezător în şansa sa de a câştiga, la baza încrederii stând, după cum însuşi mărturiseşte, experienţa sa de avocat.

Noi aşteptăm rezultatul. Dar mai ales efectele acestuia!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS