Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

CAMPIA TURZII: 33 de cupluri premiate pentru "Nunta de aur"

Administraţie
Tools
Typography

Ediţia din 2014 a festivităţii de premiere a cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie a avut loc azi, 10 decembrie, de la orele 14.30 în sala "Mircea Mihăşan" a Palatului Cultural "Ionel Floaşiu" din localitate.

Cu o tradiţie încă din 2003, la ce-a de-a XII-a ediţie a evenimentului administraţia locală a fost reprezentată de primarul Radu Hanga, viceprimarul Avram Gal şi administratorul public Petre Pop.

Mulţumind celor prezenţi pentru că au dat curs invitaţiei, Petre Pop a precizat că "Primăria, prin Serviciul de Evidenţă a Persoanelor, a făcut o tradiţie ca în fiecare an să serbeze pe cei care, timp de mai mulţi ani, au stat împreună într-o căsnicie frumoasă, cu bune şi cu mai puţin bune pentru că aşa este viaţa", administratorul public de la Câmpia Turzii adăugând că sumele alocate pentru premiere - câte 600 de lei pentru fiecare cuplu - au fost aprobate, şi în acest an, prin hotărâre a Consiliului Local de la Câmpia Turzii. (De fapt este vorba de HCL 122 din 16 octombrie 2014, ca să fim mai exacţi.)

După ce Petre Pop le-a urat tuturor să se bucure de partener, de copii, de nepoţi şi "de tot ceea ce e mai frumos în această viaţă", a venit rândul primarului Câmpiei Turzii să adreseze câteva cuvinte cuplurilor prezente.

"Sunt în al treilea an şi mă simt ca dascălii de la şcoală, unde în fiecare an le pleacă o promoţie de copii", spunea Radu Hanga care a recunoscut că se va regăsi în postura celor din sală abia peste 7 ani.

Deschis la vorbă, apreciind că 50 de ani poate însemna chiar o viaţă de om şi fără a se crampona în a considera că 50 de ani însemnă mult sau puţin, primarul Câmpiei Turzii a preferat să facă, la modul general, un parcurs prin viaţa unui om: "Copilăria e cu plăcerile, cu valorile ei. Te bucuri de părinţi, de viaţă şi n-ai nicio grijă. La vârsta adultă îţi alegi un drum, ai copii şi e vârsta când nu dormi noaptea pentru că nu dorm nici copiii şi tremuri lângă ei. Dar timpul trece şi te trezeşti cu copii mari. Când erau copiii mici nu puteam să merg cu nevasta la cinematograf că voiau şi copiii să vină. Nu puteam fugi de-acasă. Când au ajuns pe la 13-14 ani ne rugam să vină cu noi în concediu şi nu mai veneau. Au crescut şi mai mari şi se credeau mai deştepţi decât noi. Dar parcă şi noi ne-am crezut mai deştepţi decât bătrânii noştri cu ceva înainte... Dup-aia ne-am trezit bunici...".

Vizibil emoţionat la finalul alocuţiunii, primarul Câmpiei Turzii a mai spus doar atât: "Vă dorim sănătate, viaţă lungă, să vă bucuraţi de copii, de nepoţi, să vă crească mari şi nepoţii, să jucaţi la nunta lor!".

După un "La mulţi ani" adresat aniversaţilor, rând pe rând, cupluri sau persoane singure veneau să îşi ridice premiul, felicitările şi florile, acestea din urmă fiind pregătite pentru doamne. Dacă primarul era cel care oferea plicurile, viceprimarul oferea florile iar administratorul public era cel care striga "catalogul" - asta ca să păstrăm registrul în care intrase, la un moment dat, primarul Radu Hanga.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS