Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

Unde pot presta detinutii munca in folosul comunitatii la Campia Turzii

Administraţie
Tools
Typography

În şedinţa ordinară a Consiliului Local Câmpia Turzii de joi, octombrie 2015, consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre privind "aprobarea domeniilor serviciilor publice şi a locurilor în care contravenienţii precum şi persoanele condamnate vor presta muncă în folosul comunităţii".

Astfel, potrivit chiar primului articol al hotărârii adoptate de consilierii locali de la Câmpia Turzii, serviciile publice şi locurile în care contravenienţii şi persoanele condamnate vor presta muncă în folosul comunităţii sunt:

- curăţare şi întreţinere locuri de agrement, parcuri, spaţii verzi, cimitire, drumuri şi alte terenuri aparţinând domeniului public sau privat al municipiului.
- acţiuni de deszăpezire şi împrăştiere material antiderapant.
- activităţi în folosul grădiniţelor, spitalelor, şcolilor şi a altor aşezăminte social-culturale.
- curăţarea şi igienizarea malurilor şi albiilor cursurilor de apă de pe raza municipiului.
- alte activităţi de interes şi utilitate publică în cadrul Primăriei municipiului Câmpia Turzii sau unităţilor aparţinând acesteia, în funcţie de gradul de pregătire profesională a contravenienţilor sau a persoanelor condamnate.

Hotărârea de consiliu local a fost adoptată în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Astfel, din moment ce potrivit art. 17 din OG 55/2002 - act privind regimul juridic al sancţiunilor prestării unei activităţi în folosul comunităţii şi închisorii contravenţionale - "Primarul are obligaţia să aducă la îndeplinire mandatul de executare", "În executarea mandatului primarul stabileşte de îndată conţinutul activităţii ce urmează să fie prestată de contravenient, condiţiile în care acesta execută sancţiunea, precum şi programul de lucru, încunoştinţând despre măsurile luate unitatea la care se va presta activitatea" şi "La stabilirea conţinutului activităţii ce urmează să fie prestată de contravenient primarul va avea în vedere pregătirea profesională şi starea sănătăţii acestuia, atestate prin acte eliberate în condiţiile legii", mambrii forului deliberativ local au adoptat hotărârea de consiliu.

De asemenea, prin articolul 18, alineatele 1, 2 şi 3 din Legea 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative şi a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal se stabileşte obligativitatea participării instituţiilor din comunitate la executarea pedepselor şi măsurilor neprivative:

(1) Organizarea şi desfăşurarea executării pedepselor şi a măsurilor neprivative de libertate se fac în cazurile prevăzute de lege, de către instituţii din comunitate, sub coordonarea serviciului de probaţiune.
(2) Persoanele juridice de drept public pot fi implicate în activităţile prevăzute la alin. (1) şi participă la desfăşurarea acestora prin decizie a consilierului de probaţiune sau, după caz, prin dispoziţie a judecătorului delegat cu executarea.
(3) Persoana juridică de drept public nu poate refuza desfăşurarea, în condiţiile alin. (1), a unei activităţi ce nu implică suportarea unor cheltuieli suplimentare, altele decât cele inerente activităţii respective. Refuzul nejustificat constituie abatere judiciară şi se sanţionează potrivit art. 19

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS