Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

01
Wed, May
101 New Articles

Disputa pe cum se iau banii pe chirii la Campia Turzii

Administraţie
Tools
Typography

Unul din proiectele de hotărâre intens dezbătute pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Câmpia Turzii din 2 februarie a fost cel privind "aprobarea preţurilor de închiriere a locurilor publice, a spaţiilor şi terenurilor aparţinând domeniului public sau privat al municipiului Câmpia Turzii, pentru anul 2016".

Primul care a luat cuvântul a fost consilierul UDMR Bene Andrei care a dorit să se refere la un aspect anume: chiriile pentru sălile de sport aflate în administrarea şcolilor.

În acest caz situaţia era una mai aparte având în vedere că, dacă în anul 2015 nu se percepeau chirii pentru sălile de sport (sau cel puţin aşa apare în documentaţia anexată proiectului de hotărâre supus aprobării), potrivit propunerii iniţiatorilor proiectului de hotărâre, în anul 2016 valorile de închiriere a sălilor de sport aparţinând instituţiilor de învăţământ ar varia între 270 şi 400 de lei pe zi: 270 de lei pe zi la Şcoala Gimnazială "Avram Iancu", 320 de lei pe zi la Liceul Teoretic "Pavel Dan", 360 de lei pe zi la Şcoala Gimnazială "Mihai Viteazu" şi 400 de lei pe zi la Colegiul Tehnic "Victor Ungureanu".

Dar pentru că în urma dezbaterilor - care deşi au fost intense - nu s-a ajuns la un consens, acelaşi conslier Bene Andrei a venit cu propunerea ca acest punct care viza chiriile pentru sălile de sport să fie retras. Amendamentul consilierului UDMR a fost "pe placul" consilierilor de la Câmpia Turzii, aşa că proiectul de hotărâre a fost aprobat urmând ca să se revină - eventual printr-o şedinţă viitoare - la aprobarea valorilor pentru închirierea sălilor de sport ale instituţiilor de învăţământ.

Potrivit anexelor proiectului de hotărâre, în majoritatea cazurilor tarifele de închiriere fie au crescut fie au rămas constante pentru anul 2016 în comparaţie cu anul 2015.

Astfel, exprimate în lei/mp/zi au rămas constante tarifele de închiriere la terenurile pentru amplasarea de circuri, parcuri de distracţii, menajerii, prezentare de produse etc. (1 leu), terenurile pentru comercializarea în exclusivitate de ziare, reviste, cărţi, alte publicaţii, lozuri, bilete de bingo etc. (1 leu) şi terenurile pentru amplasarea de terase în faţa unităţilor de alimentaţie (1 leu până la 5 mp şi 2 lei peste 5 mp).

De asemenea, exprimate în lei/mp/an au rămas constante tarifele de închiriere la terenurile aferente imobilelor cumpărate în temeiul decretului-lege 1990 sau legii 112/1995 şi terenurile cu destinaţia de extinderi curţi şi grădini (1 leu), terenurile aferente spaţiilor cu altă destinaţie decât cea de locuinţe (2 lei) şi spaţiile pentru sediile de partide politice sau organizaţii neguvernamentale (2 lei).

Nu în ultimul rând, tot în ceea ce priveşte constanţa tarifelor, au rămas constante şi tarifele de închiriere ale spaţiilor cu destinaţia de locuinţă, după cum urmează: 0,84 lei/mp/lună pentru camere, 0,34 lei/mp/lună pentru dependinţe, 0,19 lei/mp/lună pentru pivniţe, boxe, logii, spălătorii, uscătorii şi 0,04 lei/mp/lună pentru curţi şi grădini aferente suprafeţelor locative.

O surpriză prin buzunare vor avea, însă, cei care doresc să închirieze spaţii cu ocazia Zilelor Municipiului Câmpia Turzii.

Dacă în anul 2015 - potrivit documentelor anexate proiectului de hotărâre - nu se percepeau tarife de închiriere, pentru ediţia din 2016 a evenimentului au fost aprobate tarife de 6 lei/mp/zi chirie la terenul pentru comercializarea produselor de alimetaţie publică şi 5 lei/mp/zi chirie la terenul penru comercializarea de produse altele decât cele de alimentaţie publică.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS