Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

04
Sat, May
101 New Articles

Fermierii din Viisoara s-au intalnit cu reprezentantii APIA

Administraţie
Tools
Typography

Mai mulţi reprezentanţi ai APIA au fost prezenţi în comuna Viişoara pentru a discuta cu fermierii şi a le oferi noutăţile referitor la programele Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, în special privind noile norme ale actualului exerciţiu financiar 2014-2020.

Astfel, pe 24 februarie, cel puţin de 110 persoane, agricultori din comuna Viişoara, au fost prezenţi la întâlnirea cu reprezentanţii APIA însă Ioan Roman, primarul comunei Viişoara, este de părere că "oamnilor nu le place să respecte regula".

"Când te duci la APIA, tu să ştii unde ţi-e poziţionat pământul în blocul fizic. Unul zice că el are numai patru clase, altul zice să li se spună denumirile locale, tradiţionale ale parcelelor. Păi de unde să ştie inginerul de la APIA cum este denumirea tradiţională la o tarla din Viişoara sau Urca sau mai ştiu eu de unde? Deci oamenii trebuie să vină la Primărie şi se identifică blocul fizic. Noi şi până acuma am făcut, dar omul zice că merge la APIA şi se descurcă el. Dar acolo se trezeşte că în blocul lui fizic cineva a declarat altceva. Faptul că omul nu a fost destul de atent, aia e vina lui, nu a inginerului de la APIA" a explicat primarul comunei Viişoara.

Totuşi, pentru o mai bună organizare, primarul comunei Viişoara consideră - şi îşi exprimă speranţa - că, până la urmă, se va înfiinţa la Câmpia Turzii un centru APIA pentru ca fermierii din zone precum Triteni, Frata, Ceanu Mare, Viişoara, Câmpia Turzii sau Luna să nu mai fie nevoiţi să facă deplasarea în comuna Mihai Viteazu.

De asemenea, primarul comunei Viişoara a atras atenţia supra felului în care administraţia centrală se referă la fermieri, Ioan Roman apreciind că trebuie să se facă o distincţie între fermieri şi ţăranii care lucrează pământul.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS