Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

04
Sat, May
101 New Articles

UPDATE: Pregatire 2014-2020 - Studii de caz, Probleme, Solutii, Oportunitati

Eveniment
Tools
Typography

Cea de a treia sesiune a conferintei a fost dedicata prezentarilor realizate de autoritatile publice locale si centrale si s-a constituit ca o runda de concluzii si proiecte pentru viitor.

Nicolae Moldovan, City Managerul orasului Alba Iulia a prezentat proiectul de referinta al acestei regiuni, un exemplu de urmat pentru toate localitatile unde exista potential turistic. Alba Iulia este exemplul orasului de 60.000 de locuitori care a reusit sa contracteze si sa implementeze in ultimii 5 ani proiecte finantate cu fonduri nerambursabile in valoare de 150 milioane de euro (comparativ cu 1,5 milioane de euro, bugetul de investitii anual al orasului colectat din taxe si impozite locale).

Aceasta inseamna 2500 de euro/cap de locuitor si 1500 de locuri de munca create, 3,9 % rata somajului. Nicolae Moldovan a precizat: ''Primaria Alba Iulia a fost cel mai mare investitor in perioada crizei economice care a gestionat peste 35 de investii in dezvoltarea comunitara a orasului insemnand regenerarea celei mai mari cetati din Romania si Europa Centr ala si de Sud Est, modernizarea centrului civic al orasului, reabilitarea, modernizare si extinderea a peste 25 de km de strazi urbane, 15 km de piste de biciclete, 20 de ha de zone verzi, o capacitate de productie energie verde pentru institutii publice subordonate etc. Alba Iulia este primul oras din Romania care detine si a facut public un serviciu de rating Moody's care va fi desfasurat anual. Politica de planificare a dezvoltarii si proiectele care au acompaniat-o, a facut, recent, obiectul unui studiu de caz al Bancii Mondiale. Comisia Europeana a acordat capitalei de suflet a Romaniei titlul de Destinatie Europeana de Excelenta. Viziunea si obiectivele unei strategii de dezvoltare urmarite cu consecventa, stabilitatea politico-administrativa locala, determinarea managementului de top al Primarie si peste 50 de functionari publici si contractuali implicati in derularea proiectelor locale, au condus la dezvoltarea orasului Alba Iulia si au transformat urbea intr-o comunitate apreciata de locuitorii sai, o destinatie din ce in ce mai atractiva pentru turisti si o zona de interes investitonal in contextul imbunatatirii conditilor de mobilitate pe Coridorul IV Pan European!''

Reprezentantii Ministerului Fondurilor Europene au prezentat, in incheierea evenimentului, care sunt noutatile si solutiile pentru urmatoarea perioada de programare. Ministrul Fondurilor Europene, Dl. Eugen Teodorovici a precizat ca pana la finalul lunii aprilie va fi transmis Comisiei Europene Acordul de Parteneriat, iar in trei luni de zile vor fi finalizate programele operationale. De asemenea, o alta noutate a fost aceea ca se considera ca fiind eligibile cheltuielile realizate dupa 1 ianuarie 2014, pentru consultanta pentru strategiile de proiecte si studiile de fezabilitate realizate de catre beneficiari, in cazul in care se aproba proiectele. Ministrul a mai declarat ca, in continuare se vor folosi prefinantarea si mecanismul cererii de plata pentru a veni in intampinarea nevoilor beneficiarilor, cat si pentru imbunatatirea fluxului de numerar al acestora.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS