Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

03
Fri, May
101 New Articles

Hramul Manastirii Sfantul Apostol Ioan Evanghelistul

Eveniment
Tools
Typography

Mănăstirea de pe meleagurile comunei Tritenii de Jos, sat Pădureni, judeţul Cluj se pregăteşte pentru sărbătorirea Hramului. Marea sărbătoare va avea loc în data de 8.05.2014, când, la Sfânta Liturghie Arhierească va participa Inaltpresfinţia Sa Arhiepiscopul şi Mitropolitul Andrei Andreicuţ şi alţi preoţi invitaţi. Manifestarea va începe la ora 9.30 cu primirea Ierarhului, urmată la ora 10.00 de Sfânta Liturghie Arhierească şi se va încheia cu Agapa Creştină la ora 12.30.

istrateManastire2Primele demersuri pentru ridicarea mănăstirii Sfântul Apostol Ioan Evanghelistul au fost făcute în 1999 la iniţiativa fostului director al Şcolii Gimnaziale Pavel Dan, profesorul Traian Rogoz şi de părintele Dorin Moldovan, preot paroh al bisericii din satul Pădureni, cel care a săvârşit prima slujbă la această mănăstire. De la începutul anului 2012 trei măicuţe au slujit la acest lăcaş de cult, până în luna noiembrie, când datorită unor probleme legate de întăbularea terenului, măicuţele au plecat. După soluţionarea problemelor, terenul a fost cumpărat de Rusu Ispas, care a donat mănăstirii suprafaţa de 1,14 ha.
În data de 4 noiembrie 2012, peste 2000 de pelerini s-au adunat la mânăstirea Sf. Apostol Ioan Evanghelistul" din Pădureni-Fânaţe, pentru a asista la slujba de binecuvântare a locaşului, oficiată de Arhieria Sa, Vasile Someşeanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului. Alături de Vasile Someşeanul, slujba de binecuvântare a mai fost oficiată de peste 15 preoţi, din Câmpia Turzii, dar şi din comunele din împrejurimi.
În prezent la mănăstirea Sfântul Ioan Evanghelistul slujesc stareţa Monahia Andreea şi preotul Marc Vlad, care oficiază slujba în fiecare duminică.

 

A consemnat profesor Dan Istrate.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS