Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Banca Pentru Alimente Cluj educă tinerii în lupta împotriva risipei alimentare în cadrul Săptămânii Verzi

Social
Tools
Typography

Banca pentru Alimente Cluj, o organizație non-profit dedicată combaterii risipei alimentare și sprijinirii persoanelor vulnerabile, a susținut un atelier interactiv de educație pe tema risipei alimentare în cadrul Săptămânii Verzi la Colegiul Național Mihai Viteazul din Turda.

Programul Săptămâna Verde se desfășoară în perioada 27 februarie - 16 iunie 2023, iar fiecare unitate educațională din mediul preuniversitar are flexibilitatea de a-și alege o săptămână în care acoperă conținut și desfășoară activități legate de schimbări climatice și protecția mediului.

Aproape 90 de elevi din clasele a V-a, a VI-a și a VII-a au participat la un atelier de educație pe tema risipei alimentare, unde s-a discutat despre impactul acesteia asupra mediului și soluțiile practice pe care le pot adopta pentru a reduce risipa alimentară. Banca pentru Alimente Cluj a oferit apoi o demonstrație practică de gătit în cantina liceului, folosind produse alimentare salvate de la risipă, provenite de la furnizorii FrieslandCampina, Metro, Cora, Lidl România, Mega Image, Penny și Kaufland.

Voluntarii de la Banca pentru Alimente Cluj au pregătit pentru elevi o salată de fructe și o supă cremă delicioasă, folosind ingredientele donate de furnizori.

Surpriza cea mai mare a fost prezența ca voluntari a patru liceeni care au participat la atelierele pe aceeași temă - Turdenii Reduc Risipa Alimentară - din 2022 ale asociației, ceea ce demonstrează implicarea și interesul crescut al comunității din Turda pentru combaterea risipei alimentare.

Banca pentru Alimente Cluj se bucură că a putut să dea startul atelierelor din #SaptamanaVerde în Colegiului Național Mihai Viteazul din Turda, aceștia fiind un partener recurent al băncii în ceea ce privește educația pe risipa alimentară. Organizația dorește să mulțumească și Centrului Gastronomic Turda pentru ajutorul acordat cu partea de echipamente suplimentare.

În lumina succesului atelierului de educație pe tema risipei alimentare, Banca pentru Alimente Cluj îndeamnă școlile interesate de astfel de ateliere în cadrul Saptamanii Verzi să îi contacteze la adresa de email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Despre Banca pentru Alimente Cluj
Începând de la înființarea din 2018 , Banca pentru Alimente Cluj colectează surplusul de alimente de la agenți economici pentru distribuție gratuită către ONG-uri ce au în grijă persoane defavorizate, în risc de sărăcie și excluziune socială. În prezent acoperă 4 județe din zona de vest a țării: Cluj, Alba, Sibiu și Bistrița-Năsăud. Scopul asociației este atât reducerea risipei de hrană din lanțul valoric al hranei, cât și sărăcie și excluziune socială. În prezent acoperă 4 județe din zona de vest a țării: Cluj, Alba, Sibiu și Bistrița-Năsăud. Scopul asociației este atât reducerea risipei de hrană din lanțul valoric al hranei, cât și ameliorarea sărăciei în județele în care acționează.
De la constituire până în prezent, Banca pentru Alimente Cluj a salvat de la risipă 2.096 tone de hrană, majoritatea de la depozite sau producători. În 2022, a salvat 1.128 tone de alimente și a distribuit echivalentul a peste 2 milioane de porții de mâncare către 111 organizații non-guvernamentale.

Pentru mai multe informații despre Banca Pentru Alimente Cluj și activitatea acestora puteți accesa:
Facebook: @BancaPentruAlimenteCluj
Instagram: @bancapentrualimentecluj
TikTok: @bancapentrualimentecluj
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/banca-regionala-pentru-alimente-cluj
Website: https://cluj.bancapentrualimente.ro

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS