Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

06
Mon, May
93 New Articles

Basistii de la Campia Turzii si-au inaugurat sediul, dar nu si-au anuntat candidatul

Actualitate
Tools
Typography

Cel mai important eveniment al ultimelor zile pentru Mişcarea Populară Câmpia Turzii a fost inaugurarea noului sediu al formaţiunii care a insistat să se dezică de particula "partidul" din denumirea oficială.

Vineri, 22 ianuarie, încă înainte de orele 14.00, noul sediu era plin cu membrii, simpatizanţi şi invitaţi ai Mişcării Populare. Aşadar, alături de cei din Câmpia Turzii, la eveniment au mai fost prezenţi şi Rareş Rusu (Preşedinte MP Cluj-Napoca şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene) şi Adrian Nap (preşedinte MP Turda şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene).

Încă de la început, preşedintele MP Câmpia Turzii, Marian Morar, a ţinut să precizeze că formaţiunea pe care o conduce la nivel local se va prezenta cu candidaţi pentru Consiliul Local Câmpia Turzii dar şi cu un candidat pentru funcţia de primar.

Totuşi, pentru a explica spiritul MP Câmpia Turzii, acelaşi Marian Morar se referea doar la o anumită parte din fostul PD-L - cei la care chiar Rareş Rusu se referea, cumva cu mândrie, cu apelativul de "băsişti", preşedintele MP Cluj-Napoca fiind cât se poate de clar în momentele în care făcea referiri la Mişcarea Populară ca formaţiune în ansamblul său: "am venit spre locul de unde ne-am tras originele politice cu Traian Băsescu".

Cu referire la posibilul candidat la funcţia de primar din partea MP Câmpia Turzii, Marian Morar spunea că având multe personalităţi puternice în filiala pe care o conduce, desemnarea candidatului va fi o competiţie puternică.

"Având în vedere că avem oameni suficient de mulţi încât să îşi asume o candidatură la funcţia de primar al muncipiului Câmpia Turzii, e o competiţie în partid şi vom anunţa şi candidatul" preciza Marian Morar adăugând: "nu ştim cine sunt candidaţii, dacă va fi unul sau două tururi, contează foarte mult în logica electorală şi-n logica elementelor care vor trebui să compună viitorul candidat la primărie".

Întrebat dacă numărul de tururi de scrutin la "localele" din vara acestui an constituie o variabilă în calculul de desemnare a candidatului, preşedintele MP Câmpia Turzii spunea: "Dacă e un singur tur trebuie să ieşim cu un candidat cu notorietate puternică, peste 80%, noi mergem să câştigăm Primăria. Dacă alegerile vor fi în două tururi va trebui să domine bonitatea candidatului".

Ba chiar, în plus, Marian Morar a adăugat: "Personal consider că la Câmpia Turzii există două tipuri de vot: pentru puterea locală şi voturile împotrivă. Noi suntem la voturile împotrivă. În ecuaţie sunt voturile pe care regretatul primar Ioan Vasinca le avea şi care acum sunt «libere de sarcină», voturi care se intersectau între voturile lui Ioan Vasinca şi ale fostului PDL".

Chiar dacă până la urmă Marian Morar nu putut spune cine este candidatul MP Câmpia Turzii la funcţia de primar, Rareş Rusu a ţinut să precizeze că cel mai corect, din punct de vedere democratic, este să se facă alegeri în două tururi de scrutin.

Totuşi, Marian Morar a păşit pe tărâmul metaforelor, de unde a atras atenţia celorlalţi: "PSD şi PNL au aceleaşi origini ne văd pe noi ca o viitoare mireasă bună de măritat. Le atrag atenţia ca nu cumva să aibă surpriză ca în noaptea nunţii să-şi dea seama că suntem mirele, că atunci va fi grav şi târziu". Chiar mai mult, pe acelaşi tărâm al metaforelor, întrebat ce se va întâmpla dacă ceilalţi nu vor considera MP ca fiind o mireasă ci doar o amantă, acelaşi Marian Morar spunea: "Problema va fi aceeaşi când îşi vor da seama că suntem bărbaţi. Problema pentru ei va fi aceeaşi în noaptea în care îşi vor da seama că nu suntem de sex feminin, politic vorbind".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS