Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Informare privind soluționarea situațiilor speciale apărute în urma etapei I a admiterii în clasa a IX-a liceu, învățământ profesional/dual, județul Cluj

Diverse
Tools
Typography

În  prima etapă a admiterii în clasa a IX-a liceu, în județul Cluj, s-a înregistrat un număr de 336 de elevi nerepartizați, dintre care 18 elevi  sunt din alte județe.

În perioada 13-23 iulie 2020 au fost înregistrate la Inspectoratul Școlar Județean Cluj, 267 de cereri ale elevilor nerepartizați, precum și alte solicitări pentru diverse situații, derivate din prevederile art. 54 din Metodologia și Calendarul Admiterii, O.M.E.N, nr. 4.948/2019, cu modificările și completările ulterioare, respectiv din  procedurile emise de către Ministerul Educației și Cercetării pentru elevii romi și pentru elevii cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul de masă.

În urma analizei tuturor solicitărilor înregistrate la nivelul Comisiei județene de admitere, din județul Cluj, au fost soluționate toate situațiile privind frații gemeni ( 17 solicitări), 175 de situații pentru elevii nerepartizați în etapa I, cu respectarea criteriului mediei de admitere, precum și 22 de situații în care elevii au solicitat redistribuirea la alte unități de învățământ din județul Cluj, îndeplinind criteriul mediei de admitere.

În această perioadă au fost evaluate, în egala măsură, 42 de cereri depuse de către părinții/ tutorii legali ai elevilor  care au trecut în fișa de opțiuni coduri aferente liceelor vocaționale și care vor fi repartizați în a II-a etapă, în ordinea descrescătoare a mediilor finale de admitere, în urma echivalării probelor de aptitudini. De asemenea, tot în această perioadă,  conform procedurilor specifice repartizării elevilor romi, respectiv a  elevilor cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul de masă au fost repartizați 5 elevi (4 elevi romi și 1 elev cu cerințe educaționale speciale)

Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj a afișat astăzi, 24 iulie 2020, lista locurilor rămase libere, pentru etapa a II-a, etapă în care candidaţii romi şi elevii cu cerințe educaționale speciale îşi păstrează prioritatea. Lista locurilor rămase libere poate fi consultată AICI.

În perioada 25-30 iulie 2020 are loc completarea fişelor cu opţiuni de către candidaţii din etapa a II-a, la unităţile de învăţământ preuniversitar în care aceștia au absolvit gimnaziul.

De asemenea, în a II-a etapă, pe lângă elevii nerepartizaţi în I etapă, participă şi cei care nu au depus opţiuni în I etapă, precum şi elevii care nu au susţinut  examenul de Evaluare Naţională, sesiunea iunie 2020.

Repartizarea în ordinea mediilor şi a opţiunilor se va face în perioada 1-3 august 2020.  

Biroul de presă al I.Ș.J. Cluj

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS