Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

22
Fri, Jan
253 New Articles

29 iulie 2020, proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor/ catedrelor didactice vacante/ rezervate din învățământul preuniversitar (titularizare), județul Cluj

Diverse
Typography

Mâine, 29 iulie 2020, se va desfășura proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/ catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea 2020.

Proba scrisă va începe la ora 9:00 și se va desfășura în 7 de centre de concurs organizate la nivelul județului Cluj, pentru 61 de discipline.

Organizarea concursului național de ocupare a posturilor didactice/ catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea 2020, județul Cluj,  se va desfășura  cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare, aplicabile în cazul examenelor naționale, privind normele de acces în spațiile de examen, în vederea protejării candidaților și a personalului implicat, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea SARS-CoV-2.

În județul Cluj, numărul posturilor scoase la concursul naţional de ocupare a posturilor didactice/ catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar este de 1.489, dintre care 77 de posturi sunt pentru angajare în învățământ pe durată nederminată.

Disciplinele de concurs cu cel mai mare număr de candidați înscriși sunt: învățământ preșcolar în limba română (327 de candidați), învățământ primar în limba română (227 de candidați), educație fizică și sport (162 de candidați), psihopedagogie specială ( 112 candidați), limba și literatura română ( 95 de candidați).

Pentru susținerea acestei probe scrise, în județul  Cluj, s-au înscris 1.569 de candidați, dintre care 292 de candidați sunt din promoția curentă.

Candidații vor fi prezenți în sala de concurs cel mai târziu la ora 8:15, iar durata de redactare a lucrărilor scrise este de 4 (patru) ore, de la primirea subiectelor, cu posibilitatea prelungirii cu 1-2 ore pentru candidații cu cerințe educaționale speciale. Comisia județeană de  organizare și desfășurare a concursului, de la nivelul județului Cluj, a dispus asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru candidații cu deficiențe, prin adaptarea procedurilor de redactare a lucrărilor la subiectele de concurs, în funcție de particularitățile individuale și specifice deficienței respective.

Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităților naționale, precum  și baremele de evaluare pentru totalul celor 122 de discipline de concurs sunt asigurate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și vor fi publicate mâine, 29 iulie 2020, pe site-ul subiecte2020.edu.ro,  după susținerea probei scrise

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 4 august 2020, la sediul  Inspectoratului Școlar Județean Cluj, dar și pe site-ul http://titularizare.edu.ro

Contestațiile se depun la sediul Inspectoratului  Școlar Județean Cluj sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 4 august 2020, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv în data de 5 august 2020, până la ora 12:00.

 Rezultatele finale se afișează la sediul  Inspectoratului Școlar Județean Cluj și pe site-ul http://titularizare.edu.ro, în data de 11 august 2020.

Pentru angajarea pe durată nedeterminată (titularizare) candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe durată determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturi, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice/ on-line, organizate de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj,  în perioada 12 – 14 august 2020.

Toate informațiile și calendarul complet al mobilității personalului didactic din învățământul preuniversitar sunt disponibile și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Cadrul normativ care reglementează organizarea și desfășurarea concursului național de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar 2020, precum și programele specifice pentru concurs sunt disponibile pe site-ul http://titularizare.edu.ro.  

Biroul de presă al I.Ș.J. Cluj

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS