Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

03
Fri, May
101 New Articles

Kaufland Turda a oferit 30 de calculatoare noi Scolii Gimnaziale "Ioan Opris"

Diverse
Tools
Typography

A treia instituţie de învăţământ turdeană care beneficiază de campania "Ajutăm împreună" derulată de Kaufland România este Şcoala Gimnazială "Ioan Opriş".

Joi, 26 februarie 2015 a fost momentul în care instituţia de învăţământ şi-a primit, în mod oficial, cele 30 de calculatoare oferite, în acest caz, de Kaufland Turda.

În jurul orelor 13.00, reprezentanţii Kaufland au fost întâmpinaţi, la intrarea în clădirea Şcolii Gimnaziale "Ioan Opriş" de pe strada Aviatorilor nr. 1 din Turda de copii îmbrăcaţi în costume populare româneşti care şi-au aşteptat musafirii în cel mai pur stil tradiţional: cu pâine şi sare.

Pentru a arăta că apreciază generozitatea Kaufland Turda şi faptul că, în acest an, a fost aleasă şcoala lor, elevii şi cadrele didactice de la "Ioan Opriş" au pregătit pentru musafirii lor un spectacol care s-a desfăşurat în sala de sport a şcolii turdene.

Directorul Gabriela Aurora Russu, directorul adjunct Gabriela Bukoş şi Simona Rus - prezentă în calitate de preşedinte al asociaţiei de părinţi - au reprezentat şcoala "Ioan Opriş" la prezidiul amenajat în sala de sport, celor trei alăturându-li-se, printre alţii, şi profesor doctor Florin Stan - inspector pentru perfecţionare şi formare continuă în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj - precum şi Adriana Suciu în calitate de director Kaufland Turda.

Ansamblul "Muguri de pe Arieş" coordonat de instructor Vasile Baciu, grupul vocal-instrumental coordonat de profesor Ana Geamănă şi profesor Maria Ienei în colaborare cu părintele Sebastian Zăhan, ansamblul "Cununa Ardealului" coordonat de instructor Ioan Cuc sau dansatorii de la clubul de dans sportiv "Potaissa Turda" - club coordonat de Diana şi Alin Miron - au fost cei care, pe rând, au smuls aplauze publicului spectator şi invitaţilor.

La finalul spectacolului, principalii invitaţi s-au deplasat în nou menajatul, de-acum, cabinet de informatică al Şcolii Gimnaziale "Ioan Opriş" din Turda unde director Gabriela Russu a dorit încă odată să mulţumească magazinului Kaufland Turda pentru generozitatea sa, director Adriana Suciu adresându-se elevilor instalaţi deja la calculatoare scurt şi la obiect: "să le folosiţi cu plăcere, cu folos şi să aveţi rezultate cât mai bune".

Aşa, ca o picanterie, în cabinetul de informatică Alexandru Băl - reprezentant al Poliţiei Turda la eveniment - glumea cu director Gabriela Russu spunând că la cât de performante sunt calculatoarele poate nici nu are şcoala atâta lăţime de bandă la internet ca noile unităţi să poată lucra la capacitate maximă, la care Gabriela Russu a replicat în acelaşi registru: "sponsorii sunt bineveniţi pentru orice lăţime de bandă".

"Campania «Ajutăm împreună» continuă. Nu a fost neapărat un criteriu anume în selecţia şcolii. În principiu, şcoala trebuie să fie cât mai aproape de magazinul nostru" explica director Adriana Suciu adăugând că "este al treilea an în care ne întâlnim, în altă locaţie, în altă şcoală. Am început cu grădiniţa «Căsuţa piticilor», care era cea mai aproape de magazinul nostru, apoi am continuat cu şcola «Horea, Cloşca şi Crişan» care, la fel, a fost o şcoală care a fost aproape de magazin şi care avea nevoie de o acţiune de genul acesta şi acum suntem aici, la şcoala «Ioan Opriş»".

Despre ce se va întâmpla în anii următori în cadrul cmpaniei "Ajutăm împreună", Adriana Suciu nu a putut să ofere detalii, rezumându-se doar la a spune că această campanie se desfăşoară la nivel naţional şi fiecare din cele 102 magazine Kaufland din România ajută câte o şcoală.

La rândul său, Gabriela Russu îşi mintea: "Am fost contactaţi anul trecut undeva la sfârşitul primăverii, spunându-ni-se că există o campanie, că sunt implicate toate şcolile din Turda şi că, până la urmă, se va face o selecţie. În toamnă au venit şi ne-au spus că am fost selectaţi".

Despre contribuţia şcolii directorul de la "Ioan Opriş" preciza: "Noi ne-am asumat implicit lucrul acesta pentru că aceste calculatoare trebuiau puse într-un loc anume care să fie special amenajat pentru ele. Am fost întrebaţi dacă dispunem de un laborator, de o locaţie în care să fie amplasate, deci sala a fost contribuţia noastră", Gabriela Russu menţionând că noua sală amenajată este la dispoziţia tuturor elevilor şcolii - în special a celor din clasele V-VIII - şi nu doar pentru informatică, ci şi pentru alte discipline.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS