Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

Cea de-a XV-a editie a concursului "Marian Tarina" si-a desemnat castigatorii. Vezi cine sunt acestia!

Diverse
Tools
Typography

Turda a găzduit, din nou - prin Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" - ce-a de-a XV-a ediţie a concursului de matematică-informatică "Marian Ţarină" a avut loc în perioada 8-9 mai.

În urma rezultatelor obţinute la probele de concurs au fost desemnaţi câţtigătorii, festivitatea de premiere având loc ieri, 9 mai, cu începere de la orele 19.00, la aceasta participând şi prof. univ. dr. Adrian Petruşel (Decan al Facultății de Matematică și Informatică Cluj-Napoca din cadrul Universitatăţii "Babeş-Bolyai") care a acordat două premii - la matematică respectiv informatică (diplome şi sume de bani) - elevilor Albu Alexandra din clasa a XII-a şi Pocola Octavian din clasa a VIII-a, dar şi prof. univ. dr. Grigore Sălăgean (tot de la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul UBB şi președinte al Societății de Ştiinţe Matematice din România filiala Cluj) care a acordat un premiu elevului Modovan Bogdan din clasa a XII-a penru cea mai ingenioasă soluție a unei probleme de matematică propusă la concursul "Marian Țarină".

De asemenea, firma PITECH+PLUS a acordat elevilor premiaţi la secţiunea informatică, la clasele a XI-a şi a XII-a, premii în bani.

"Este o onoare pentru mine să fiu prezent aici, în această instituţie simbol pentru învăţământul turdean, Colegiul Naţional Mihai Viteazu şi să adresez mesajul meu de sincere felicitări şi de admiraţie unor tineri cu o excelentă pregătire intelectuală, precum şi cadrelor didactice care cizelează cu o pricepere desăvârşită tinerele noastre generaţii" spunea, în începutul discursului său, viceprimarul municipiului Turda, Lucian Nemeş, prezent la festivitatea de premiere.

Menţionând că se observă cum prin studiu, muncă şi dăruire elevii români obţin rezultate bune la învăţătură sub directa îndrumare a "cadrelor didactice care le insuflaţi pasiunea pentru anumite discipline, precum şi motivaţia de a tinde spre excelenţă în aspiraţiile lor" şi folosindu-se de un citat din Nelson Mandela - "Educaţia este cea mai puternică armă care ar putea fi folosită pentru a schimba lumea" - viceprimarul Lucian Nemeş le-a urat tuturor succes la viitoarele examene de maturitate şi, înainte de a-l felicita pe directorul CNMV Tutda - Gheorghe Lobonţ - pentru implicare în eveniment şi pentru reuşita acestuia, viceprimarul turdean i-a invitat pe elevi să transmită mesajul său de felicitare şi părinţilor care îi susţin în toate proiectele şi cred în visele lor.

Din punct de vedere al desfăşurării concursului, la secţiunea matematică au participat elevi din clasele IV-XII, în timp ce la secţiunea informatică au participat elevi din clasele IX-XII. de asemenea, trebuie precizat că la secţiunea informatică au existat două probe de concurs şi punctajul final a fost obţinut prin cumularea punctajelor la cele două probe.

Fără alte introduceri, premianţii - ocupanţii celor trei locuri - la fiecare din cele două secţiuni - în funcţie de anul de studiu în care participanţii sunt înscrişi - sunt următorii:

Secţiunea matematică

Clasa a IV-a
- Locul I (cu 22 de puncte) a fost obţinut de Marian Alexandru (Şcoala "Mihai Eminescu" Bistriţa-Năsăud) şi Potfălean Andrei (Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" Cluj-Napoca)
- Locul II (cu 21 de puncte) a fost obţinut de Costea Tudor (Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" Cluj-Napoca)
- Locul III (cu 18 puncte) a fost obţinut de Horea Mara (Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" Cluj-Napoca)

Clasa a V-a
- Locul I (cu 26 de puncte) a fost obţinut de Ion Dragoş (Colegiul Naţional Pedagogic "Gheorghe Lazăr "Cluj-Napoca)
- Locul II (cu 24 de puncte) a fost obţinut de Vişan Daniel (Liceul Teoretic "Avram Iancu" Cluj-Napoca)
- Locul III (cu 21 de puncte) a fost obţinut de Suciu Andrei (Liceul Teoretic "Avram Iancu" Cluj-Napoca)

Clasa a VI-a
- Locul I (cu 28 de puncte) a fost obţinut de Leonte Mihnea (Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" Cluj-Napoca)
- Locul II (cu 24 de puncte) a fost obţinut de Cantor Alexandru (Şcoala Gimnazială "Avram Iancu" Turda)
- Locul III (cu 23 de puncte) a fost obţinut de Vaida Filip (Colegiul Naţional "Emanuil Gojdu" Oradea)

Clasa a VII-a
- Locul I (cu 22 de puncte) a fost obţinut de Ile George (Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" Cluj-Napoca)
- Locul II (cu 17 puncte) Coroian Vlad (Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" Cluj-Napoca)
- Locul III (cu 16 puncte) a fost obţinut de Florea Ciprian (Colegiul Naţional "Al. Papiu Ilarian" Tg. Mureş)

Clasa a VIII-a
- Locul I (cu 28 de puncte) a fost obţinut de Crişan Dragoş (Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" Cluj-Napoca), Petridean Andrei (Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" Cluj-Napoca), Purcar David (Liceul Teoretic Omega Tg. Mureş) şi Tarlisan Paul (Şcoala "Mihai Eminescu" Bistriţa-Năsăud)
- Locul II (cu 25 de puncte) a fost obţinut de Măcean Marius (Şcoala Gimnazială Dacia Tg. Mureş)
- Locul III (cu 18 puncte) a fost obţinut de Orsan Tudor (Şcoala "Mihai Eminescu" Dej)

Clasa a IX-a
- Locul I (cu 17 puncte) a fost obţinut de Tenie Anda (Colegiul Naţional "Al. Papiu Ilarian" Tg. Mureş)
- Locul III (cu 10 puncte) a fost obţinut de Blaga Bogdan (Colegiul Naţional "Al. Papiu Ilarian" Tg. Mureş), Pop Radu (Colegiul Naţional "Andreai Mureşanu" Dej) şi Puşcaşu Iulia-Dana (Colegiul Naţional "Andreai Mureşanu" Dej)

Clasa a X-a
- Locul I (cu 23 de puncte) a fost obţinut de Buna-Mărginean Alex (Colegiul Naţional "Al. Papiu Ilarian" Tg. Mureş)
- Locul II (cu 20 de puncte) a fost obţinut de Vereşezan Claudiu (Liceul Teoretic "Avram Iancu" Cluj-Napoca)
- Locul III (cu 17 puncte) a fost obţinut de Crăciun Maria (Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" Cluj-Napoca)

Clasa a XI-a
- Locul I (cu 18 puncte) a fost obţinut de Cuibus Mihnea (Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" Cluj-Napoca)
- Locul II (cu 17 puncte) a fost obţinut de Sabău Vlad (Colegiul Naţional "Al. Papiu Ilarian" Tg. Mureş)
- Locul III (cu 15 puncte) a fost obţinut de Mircescu Iulia (Liceul de Informatică "Tiberiu Popovici" Cluj-Napoca)

Clasa a XII-a
- Locul I (cu 27 de puncte) a fost obţinut de Moldovan Bogdan-Daniel (Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" Cluj-Napoca)
- Locul II (cu 24 de puncte) a fost obţinut de Albu Alexandra (Liceul Teoretic "Lucian Blaga" Cluj-Napoca)
- Locul III (cu 19 puncte) a fost obţinut de Suciu Alex (Liceul Teoretic "Avram Iancu" Cluj-Napoca)

Secţiunea informatică

Clasa a IX-a
- Locul I (cu 130 de puncte) a fost obţinut de Pocola Octavian (Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu" Cluj-Napoca)
- Locul II (cu 110 puncte) a fost obţinut de Moldovan Dragoş (Colegiul Naţional „Unirea" Tîrgu Mureş)
- Locul III (cu 100 de puncte) a fost obţinut de Bratu Andrei (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul" Turda), Horhat Răzvan (Liceul Teoretic „Avram Iancu" Cluj-Napoca) şi Osvath Tamas (Colegiul Naţional „Silvania" Zalău)

Clasa a X-a
- Locul I (cu 75 de puncte) a fost obţinut de Hăşmăşan Dragoş (Liceul Teoretic „Avram Iancu" Cluj-Napoca)
- Locul III (cu câte 65 de puncte) a fost obţinut de Bacoţiu Gabriel (Liceul Teoretic „Avram Iancu" Cluj-Napoca), Perşa Paul (Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu" Cluj-Napoca) şi Toşa Andrei (Colegiul Naţional „Unirea" Tîrgu Mureş)

Clasa a XI-a
- Locul I (cu câte 200 de puncte) a fost obţinut de Lup Vasile (Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu" Cluj-Napoca) şi Nechita Sebastian (Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu" Cluj-Napoca)
- Locul III (cu 120 de puncte) a fost obţinut de Mătărîngă Vlad (Colegiul Naţional „Titu Maiorescu" Aiud)

Clasa a XII-a
- Locul II (cu câte 100 de puncte) a fost obţinut de Marc Casian Nicolae (Colegiul Naţional „Avram Iancu" Câmpeni) şi Puşcaş Sergiu (Colegiul Naţional „Silvania" Zalău)
- Locul III (cu câte 90 de puncte) a fost obţinut de Bodea Nicu (Liceul Teoretic „Avram Iancu" Cluj-Napoca) şi Mureşan Raul (Colegiul Naţional „Unirea" Tîrgu Mureş)

Potrivit organizatorilor, la competiţie şi-au anunţat prezenţa 226 de elevi participanţi/premiaţi la olimpiadele judeţene/naţionale de matematică/informatică din 7 judeţe: (Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Mureș, Sibiu şi Sălaj). din cei 226 de elevi, 151 au optat pentru secţiunea matematică şi 75 pentru secţiunea informatică.

La fel ca şi la ediţiile anterioare, preşedintele comisiei de elaborare a subiectelor și evaluare a lucrărilor din cadrul celei de a XV-a ediții a concursului a fost prof. univ. dr. Dorel I. Duca de la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universităţii "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca.

Subiectele pentru concursul de matematică au fost formulate de o comisie formată din prof. univ. dr. Dorel I. Duca, prof. univ. dr. Octavian Agratini, prof. univ. dr. Dorin Andrica, conf. univ. dr. Eugenia Duca, lector univ. dr. Daniel Văcărețu, prof. Gheorghe Lobonţ, prof. Vasile Şerdean, prof. Vasile Groza, prof. Monica Fodor, prof. Ancuţa Nechit, prof. Monica Dan şi prof. Liana Jurcă.

Subiectele de informatică au fost formulate de o comisie formată din lector univ. dr. Radu Lupșa şi prof. Florin Miron.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS