Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

05
Mon, Jun

IPJ CLUJ: “În siguranţă, în noaptea dintre ani!

Aiţilop
Tools
Typography

În zilele de 30 decembrie 2021, 01 și 02 ianuarie 2022, peste 600 de poliţişti, în medie, vor fi la datorie, pentru ca noaptea trecerii dintre ani și manifestațiile prilejuite de acest eveniment să îi găsească pe clujeni în siguranță.

Activităţile se desfăşoară în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi siguranței publice.

Pe întreaga durată a sărbătorilor de iarnă, polițiștii desfășoară activități în domeniul siguranței circulaţiei pe drumurile publice, menţinerii ordinii publice, prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului, prevenirii delictelor silvice, precum și pentru prevenirea și combaterea actelor de comerţ ilicit, în special a produselor alimentare specifice. O atenție deosebită se acordă şi comercializării și utilizării articolelor pirotehnice.

Frumusețea sărbătorilor de iarnă, cu vacanță și persoane dragi, îndeamnă la întâlniri, petreceri și aglomerație, însă și în acest an trebuie să ţinem cont de provocările deosebite pe care le întâlnim în contextul epidemiologic actual.

Ne dorim ca toți cetăţenii să conștientizeze faptul că sănătatea și viața sunt neprețuite, iar scopul nostru comun, cetățeni și autorități, este limitarea răspândirii infectărilor cu virusul SARS CoV-2, fapt pentru care atragem atenţia cu privire la continuarea adoptării unui comportament precaut.

Pentru ca trecerea dintre ani să se desfășoare fără evenimente neplăcute, vă recomandăm:

  • Respectați măsurile dispuse de autorități privind portul măștii de protecție și distanțarea socială!
  • Aveţi grijă de bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră când vă aflaţi în mulţime!
  • Nu consumaţi alcool în exces ori substanţe interzise şi nu vă lăsaţi angrenaţi în dispute verbale care pot degenera!
  • Achiziționați produse alimentare doar de la distriubuitori autorizați și din locuri special amenajate, pentru a nu vă pune în pericol sănătatea!
  • Dacă vă deplasaţi cu maşina în zone ale lăcașelor de cult sau aglomerate, respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri, lăsaţi vehiculele în parcări sau, pe timpul nopţii, în zone iluminate. Nu păstraţi în autoturisme, la vedere, bunuri de valoare!
  • Înainte de a porni într-o călătorie mai lungă cu autoturismul, verificaţi starea acestuia, stabiliţi cu exactitate traseul și starea acestuia, verificați prognozele meteo şi asiguraţi-vă că aveţi documentele obligatorii la dumneavoastră!
  • Nu porniţi obosiţi la drum, folosiţi centura de siguranţă şi, când e cazul, scaunul pentru copii. Ţineţi în maşină vestă şi triunghiuri reflectorizante, extinctor şi trusă de prim-ajutor!
  • Dacă alegeți să părăsiți țara, consultați regulile de prevenire a răspândirii virusului Sars-Cov-2 care se aplică în țara de destinație! (http://www.mae.ro)
  • Respectați viteza legală de deplasare și păstrați o distanță de siguranță între dvs. și autoturismul din față!
  • Nu uitați faptul că persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment, numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului!

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Cluj vă urează un An Nou plin de bucurii, sănătate și liniște!

La mulți ani!

 

 

 

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS