Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

Lucian Varo si PP-DD - o iubire cu hartii si intortocheli

Diverse
Typography

De pe listele unui partid politic, Lucian Varo a ajuns consilier local. Iar din consilier local, Lucian Varo a ajuns viceprimar. Iar din viceprimar poate să ajungă nimic - politic vorbind.

Apariţia variantei excluderii lui Lucian Varo din PP-DD - partidul care l-a propulasat unde este - părea surprinzătoare, cel puţin din punct de vedere al procedurii, inclusiv pentru cel vizat.
Întrebat în mod direct despre excluderea sa din partid, Lucian Varo spunea că a aflat despre acest lucru din presă. Apoi spunea că ceva-ceva a prins "pe surse", dar că în mod oficial nu ar fi fost înştiinţat de acest lucru. Asta deşi, la un moment dat, precizând că a vorbit "la Bucureşti", Lucian Varo spunea că "în biroul Naţional de Coordonare s-a hotărât excluderea mea din partid".
Cu alte cuvinte, tot ce ştia Varo este că la Primăria Turda ar exista o hârtie "pe care a depus-o Nemeş Lucian" şi prin care "s-a cerut întocmirea unui proiect de hotărâre şi încetarea calităţii de consilier local".
Dar ce altceva în plus mai ştia Varo?
Păi, de exemplu, mai ştia că şedinţa în cadrul căreia ar fi fost luată decizia privind excluderea sa din partid ar fi avut loc pe 24 februarie. Iar în statutul partidului scrie că "decizia sau hotărârea de sancţionare se comunică, în scris, persoanei în cauză în cel mult cinci zile de la adoptare". Şi mai ştia Varo că decizia ar fi fost comunicată noului preşedinte interimar al organizaţiei judeţene, Lucian Nemeş, care a fost numit în funcţia de interimar pe 5 martie.
Povestea interimatului lui Nemeş este, de asemenea, interesantă, cel puţin în felul în care o povesteşte Varo.
Spre exemplu, pe 13 martie, la Cluj a avut loc o şedinţă la care au participat vreo 40 de pepededişti - preşedinţi de organizaţii şi consilieri locali - şedinţă la care Lucian Nemeş a prezentat celor aflaţi de faţă o hotărâre a Biroului Naţional de Coordonare prin care este numit preşedinte interimar al organizaţiei judeţene Cluj, în locul lui Alin Demle, însă Lucian Nemeş nu a prezentat şi o hotărâre prin care Alin Demle - "celălalt preşedinte interimar" - a fost revocat din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Cluj.
În şedinţa condusă de Vasile Tot, hotărârea prezentată de Lucian Nemeş a creat nervozitate şi s-a trecut la o decizie ad-hoc privind susţinerea sau nesusţinerea lui Lucian Nemeş, rezultatul fiind - spunea Varo - net în defavoarea lui Nemeş: vreo 33 de voturi împotriva susţinerii lui Nemeş şi restul, până la 40, au fost abţineri, ceea ce ar însemna că, deşi flutura hârtia care atesta numirea sa, Lucian Nemeş nu ar avea susţinerea, sprijinul organizaţiei judeţene. chiar mai mult, cei prezenţi şi-au ales un preşedinte şi au schiţat un birou judeţean interimar care a fost trimis spre validare la Bucureşti, speranţele lui Varo în acest sens fiind mari, întrucât e vorba de decizia celor mai reprezentativi pepededişti de la nivelul judeţului Cluj.
Revenind la excluderea lui Lucian Varo, decizia, aşa cum precizasem, ar fi fost luată pe data de 24 februarie, când preşedinte interimar la Cluj era Alin Demle. Într-o astfel de conjunctură, Varo consideră că Demle este cel care, în calitate de preşedinte interimar al organizaţiei judeţene Cluj, ar fi trebuit să îl anunţe despre decizia luată de Biroul Naţional de Coordonare.
Dar de când era Alin Demle preşedinte interimar al organizaţiei judeţene Cluj a PP-DD?
Varo povesteşte cum că în chiar ziua în care a câştigat funcţia de viceprimar la Turda în defavoarea lui Lucian Nemeş, a avut loc la Cluj-Napoca o şedinţă la nivel judeţean a PP-DD, şedinţă în care Lucian Nemeş a declarat că toţi cei din PP-DD care nu l-au mai sprijinit ca viceprimar şi au contribuit la punearea în funcţia de viceprimar a lui Varo sunt nişte dezertori şi le va retrage sprijinul politic. La şedinţa de pe 11 decembrie 2013 a fost invitat şi Liviu Neagu, dar n-a venit, însă a venit Alin Demle, care este preşedinte al organizaţiei Sălaj şi vicepreşedinte la nivel naţional, şedinţă la care, până la urmă - îşi aminteşte Varo - toţi păreau de partea "trădătorilor" şi "mai că se propunea excluderea lui Nemeş".
Ulterior, pe adresa de e-mail a lui Alin Demle ar fi spărut o adresă potrivit căreia Biroul Judeţean Cluj a fost revocat, adresa fiind datată chiar pe 11 martie şi semnată de Biroul Naţional de Coordonare - format din nouă membri - prin respectiva adresă fiind numit preşedinte interimar al organizaţiei judeţene Cluj chiar Alin Demle.
Iar Demle a rămas preşedinte interimar până când Nemeş a venit, pe 13 martie, cu hârtia care ar arăta că este preşedinte interimar la Cluj cu data de 5 martie.
"Biroul Naţional a luat hotărârea (de excludere a lui Varo - n.r.) pe data de 24 februarie şi trebuia s-o transmită în cinci zile la Demle. cum de a ajuns la Nemeş?... cum de a depus-o numai acum la Primărie?... Sunt nişte întrebări la care nu am răspuns.... De ce nu mi-a comunicat-o mie, conform statutului?" se întreba Varo, la fel cum se întreba şi: "De fapt ei când au comunicat-o Primăriei mi-au comunicat-.o mie?".
Până una-alta redăm mai jos un fragment de statut:

CAPITOLUL V
SANCŢIUNI ŞI RECOMPENSE
...
Art. 19 (1) Decizia sau hotărârea de sancţionare se comunică, în scris, persoanei în cauză în cel mult cinci zile de la adoptare.
(2) Decizia sau hotărârea de sancţionare poate fi contestată, în termen de cinci zile de la comunicare, la Comisia Judeţeană pentru Statut, Etică şi Litigii, în cazul hotărârilor luate de forurile cu competenţe la nivel local sau judeţean sau la Comisia Naţională pentru Statut, Etică şi Litigii, în cazul hotărârilor luate de forurile cu competenţe la nivel naţional.
(3) Comisia Judeţeană pentru Statut, Etică şi Litigii se pronunţă în termen de 15 zile de la înregistrarea contestaţiei, hotărârea sa putând fi atacată, prin recurs, în cel mult cinci zile de la comunicare, la Comisia Naţională pentru Statut, Etică şi Litigii.
(4) Hotărârea Comisiei Naţionale pentru Statut, Etică şi Litigii se ia în termen de cel mult 20 de zile de la înregistrare şi are caracter definitiv.
(5) Până la soluţionarea definitivă a contestaţiei, hotărârea de sancţionare produce efecte depline.
(6) Dacă o contestaţie a fost admisă, definitiv, organele de conducere corespunzătoare au obligaţia repunerii în drepturi, în termen de 10 zile, a membrului PP-DD sancţionat nestatutar.

Deci odată exclus, Varo ar rămâne exclus ori definitiv, ori până la momentul soluţionării (favorabile pentru el) a unei eventuale contestaţii depuse la decizia Biroului de Coordonare Naţională.
Deci, ia să vedem ce-o mai fi!...

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS