Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

Programul de internship organizat de Guvernul României

Diverse
Typography

În declaraţia politică de astăzi voi vorbi despre Programul de internship organizat de Guvernul României, program ce vine în sprijinul tinerilor absolvenţi sau studenţi ai programelor universitare de licenţă din România.

Nevoia constantă de suflu nou, dar mai ales tânăr în cadrul administraţiei publice centrale şi locale este permanent necesară, un astfel de angajament pe care Guvernul şi l-a asumat pentru promovarea tinerilor studenţi şi absolvenţi denotă responsabilitatea pe care Guvernul condus de Victor Ponta o acordă tinerei generaţii, de aceea considerăm că viitorul tinerilor de astăzi depinde de noi, şi România depinde viitorul lor.
Prin promovarea programului de internship organizat de Guvernul României, ne dorim ca viitoarea generaţie să aibă posibilitatea să activeze în adminstraţia centrală, aplicând cunoştinţele dobândite pe parcursul programelor academice şi oferindu-le posibilitatea de a contribui cu propuneri în vederea îmbunătăţirii actului de guvernare.
Pe 16 martie s-a lansat pentru al doilea an consecutiv programul de internship extins la nivelul tuturor ministerelor şi departamentelor reprezentate în executiv, dat fiind succesul primei ediţii, numărul participanţilor la cea de-a doua sesiune este semnificativ mai mare, oferind posibilitatea tinerilor cu potenţial să se familiarizeze cu metodele de lucru din cadrul instituţiilor selectate, pe parcursul a două luni de practică, stagiarii vor activa în cadrul structurilor alese pe acelaşi program de lucru cu angajații instituției.
Crearea unui sistem real de internship este de apreciat deoarece un astfel de program reprezintă o metodă recunoscută, prin intermediul căreia organizaţiile publice oferă tinerilor oportunitatea de a experimenta lucrul în mediu organizat, dar şi oportunitatea de a selecta posibilii angajaţi de care instituţia are nevoie. Prin acestă acţiune guvernamentală am reuşit alături de Premierul României să facem paşi mărunţi, dar siguri spre eliminarea blocajului de care se lovea frecvent tânărul apolitic în urmarea unui cariere în instituţiile administraţiei publice, fie ea locală sau centrală.
Seria de măsuri menite să ajute tinerii să găsească stabilitatea ce le permite dezvoltarea personală şi profesională nu se opreşte aici deoarece tinerii sunt baza cea mai importantă pentru viitorul României, dar şi pentru că societatea are nevoie de restabilirea echilibrului social normal pe care l-a pierdut în guvernarea PDL.
Partidul Conservator alături de partenerii săi de guvernare, sunt partizanii unor măsuri concrete pentru viitoarea generaţie precum stimularea angajării tinerilor în sectorul privat prin acordarea de facilităţi fiscale, stimularea mobilității tinerilor prin acordarea de subvenții pentru chirie pentru cei care se mută în alt județ, pentru primul loc de muncă, prin programul " Noua Casa" ce le permitea achiziţionarea unei locuinţe, iar seria poate continua.
Aşadar tinerii reprezintă o prioritate pentru actualul Guvern, viitorul nostru constând în formarea şi integrarea acestora în câmpul muncii, însă mai presus de toate, Guvernul Ponta a demonstrat că oferă o grijă sporită acestui segment al populaţiei în contextul noilor provocări. Spre deosebire de guvernele precedente nepotismul este un fenomen al societăţii de tranziţie încheiat în decembrie 2013, odată cu învestirea executivului PSD, PNL ,PC, am stopat seria loviturilor sistematice aplicate sectorului public din ţara noastră, ieşind astfel din paradigma nepotismului, instaurat în urma pedelizării României.

Deputat PC de Cluj,
Mircea Vicenţiu Irimie

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS