Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

Idee de proiect de lege

Diverse
Typography
Unul din cetăţenii care face parte din mediul de afaceri de la Câmpia Turzii – prezent la întâlnirea cu senatorul Şerban Rădulescu – a venit cu o idee de proiect de lege privind modalitatea de accesare şi utilizare a fondurilor de la Uniunea Europeană.
Reprezentând o firmă de construcţii de maşini, Ioan Călugăr spunea că la Câmpia Turzii trebuie să se meargă pe tradiţia metalurgică existentă în oraş, altfel se pierd până şi specialiştii în domeniu. În acest sens, s-a adus în discuţie lipsa de capital, care este foarte necesar pentru dezvoltare, pentru achiziţie de tehnologie – vitală în menţinerea în zona competitivităţii. „Dacă nu există capitalizare, nu putem ţine pasul cu tehnologia mondială, asta înseamnă să rămâi în urma celorlalţi şi, eventual, să închizi firma”, spunea Călugăr.
Pentru a-şi argumenta expunerea, reprezentantul societăţii de construcţii de maşini dădea exemplul propriu, un exemplu potrivit căruia, un credit luat de la bancă te ajută şi nu prea, în contextul în care profitul este cheltuit cu dobânzile bancare, fără să mai existe, deci, resurse financiare pentru achiziţionarea de tehnologie nouă.
Punctând că şi România contribuie cu o sumă frumoasă la Uniunea Europeană – bani care ar trebui să se întoarcă în ţară – Ioan Călugăr amintea de fondurile europene acordate pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, propunerea fiind ca fondurile să se acorde după alt principiu, cu atât mai mult cu cât România este privită ca o ţară coruptă inclusiv în ceea ce priveşte accesarea acestor fonduri.
Astfel, Călugăr a venit cu propria sa idee: „Să spunem că pentru IMM se alocă 1 miliard de euro. Pentru acel miliard să nu mai facem programe, ci să se facă o lege prin care să se spună «sunt atâtea firme», «cifra de afaceri este de o anumită valoare», stabilim o unitate de profit pe firme şi împărţim miliardul alocat de UE la unitatea de profit şi unei firme îi revine să spunem, 50.000 de euro, bani care să fie viraţi în contul firmei şi să se pună una sau două condiţii: la o anumită valoare care i se dă, angajează personal”.
Astfel, consideră Ioan Călugăr, „se termină disensiunile care sunt generate referitor la absorbţia fondurilor”, s-ar crea locuri de muncă, s-ar capitaliza firmele, banii s-ar întoarce, în timp, în bugetul de stat prin impozite şi taxe.
„Vreo 200.000 de firme câţi oameni ar angaja?” se mai întreba, retoric, Oancă, explicând că astfel se rezolvă şi parte din problema şomajului, statul ne mai trbuind să cheltuie bani cu persoanele care nu mai primesc ajutor de şomaj.
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS