Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Wed, May
97 New Articles

Cristina Burciu, PNL: Măsurile liberale au determinat creșterea puterii de cumpărare a românilor

PNL
Typography

România a înregistrat în ultima perioadă una dintre cele mai puternice creșteri ale afacerilor din comerțul cu amănuntul la nivelul Uniunii Europene.

Astfel, afacerile din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) au crescut în primele șase luni cu 13,4%, în timp ce în luna iunie comerțul s-a majorat cu 12,1% față de iunie 2020. De asemenea, comparativ cu luna mai 2021, afacerile din comerț s-au majorat în iunie cu 3,2%.

De remarcat este și faptul că în primele șase luni din 2021 creșterea brută a afacerilor din comerț a fost susținută de majorarea vânzărilor de produse nealimentare (+21,4%), a comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+14,7%) și a vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+4,9%).

Conform datelor prezentate de Eurostat, România este printre țările Uniunea Europeană cu cea mai mare creștere a vânzărilor cu amănuntul în iunie, cu un procent de peste două ori mai mare decât media de creștere la nivelul Uniunii Europene (5,3%).  

Relansarea vânzărilor din comerțul cu amănuntul, adică a consumului - în tandem cu investițiile – este una din sursele importante ale veniturilor la bugetul de stat, care au crescut cu 22,4% în trimestrul  doi din acest an față de perioada similară a anului trecut.

Creșterea cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul arată indiscutabil că măsurile liberale au susținut puterea de cumpărare pentru români, ceea ce a redus efectele nefaste ale crizei și, pe de altă parte, s-a resimțit în calitatea vieții populației.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS