Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Cristina Burciu, PNL: Lege a PNL adoptată în vederea asigurării securităţii alimentare a României

PNL
Typography

Camera Deputaţilor a adoptat propunerea legislativă  a PNL care reglementează modalitățile de raportare a stocurilor la produsele agricole și alimentare de către producătorii agricoli, depozitarii, procesatorii și comercianții la nivel naţional.

Metodologia de colectare, centralizare și prelucrare a datelor statistice de evidență a stocurilor de produse agricole va fi stabillită prin Hotărâre de Guvern.

Deciziile privind depozitarea și procesarea produselor alimentare și agricole vor avea, prin această lege, caracter obligatoriu pentru toți operatorii economici care activează în domeniu.

Indiscutabil, aveam nevoie de un cadru legislativ menit să asigure informațiile corecte privind cantităţile produselor agricole şi alimentare existente pe teritoriul României. Mai ales în contextul războiului de la granițele noastre, ne confruntăm cu o necesitate stringentă de a diminua impactul negativ asupra securităţii alimentare, dar și adoptarea unor măsuri proactive, în vederea eliminării efectelor nefaste în legătură cu asigurarea populaţiei cu necesarul minim de produse agroalimentare şi materii prime pentru industria alimentară.

Acest act normativ reprezintă, în același timp, un serios semnal de alarmă în raport cu realitatea conform căreia există o acută penurie de informații cu privire la cantitățile de produse agricole existente pe teritoriul României, fapt ce ar putea provoca un dezechilibru major între cerere și ofertă.

Am votat acest proiect legislativ deoarece cointeresează în mod direct activitatea tuturor producătorilor, depozitarilor, procesatorilor și comercianţilor din sectorul agricol și alimentar. Odată cu promulgarea acestei legi, vor fi diminuate la maximum posibil cazurile îndoilelnice referitoare la  asigurarea stocurilor necesare pentru aprovizionarea cu materii prime a procesatorilor din industria alimentară.

Este, fără îndoială, o lege benefică pentru români, în ideea atât a înlesnirii accesului populaţiei la produsele agroalimentare de un înalt nivel calitativ, cât și pentru asigurarea securității agroalimentare a României, de care avem nevoie cu toții în această perioadă grea.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS