Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

23
Tue, Jul
76 New Articles

Modificare de perspectivă la Turda în rândul electoratului? Vor fi rezultate surpriză la viitoarele alegeri locale?

PSD
Typography

Pandemie-pandemie, dar alegeri locale tot vor avea loc în acest an, iar politicienii nu uită asta. Şi, evident, sondajele sunt la ordinea zilei.

În baza unor informaţii primite de la surse de încredere, putem să vă oferim o radiografie la nivelul oraşului Turda în ceea ce priveşte intenţia e vot, pe formaţiuni politice, cifrtele provenind din nişte sondaje relativ recente.

  • PNL -29,2%
  • PSD -25,1%
  • USR- 15,5%
  • PMP- 13,4%
  • UDMR- 6,3%
  • PRO ROMÂNIA- 5,1%
  • PRM -2,4%
  • ALDE -2,2%
  • POL- 0,8%

Cum era cumva de aşteptat, pe locul întâi se află PNL, însă surpriza vine taman de la PSD, ştiţi, “ciuma roşie”, cei demonizaţi încontinuu chiar dacă au pierdut guvernarea (ca să nu mai zicem de funcţia de preşedinte al României).

Ei, cei mereu de vină pentru toate relele, par să fie pe locul doi în intenţia de vot depăşind marele (sau doar umflatul) USR care salva România în fiecare secundă a fiecărui minut când apăreau în spaţiul public.

E drept, cei mai mari salvatori ai României rămân tot cei care acum se numesc liberali, dar, totuşi, PSD pe locul doi?

Cu alte cuvinte, PNL se bucură de o oarecare constanţă, dar PSD-ul pare să aibă o creştere surprinzătoare taman în detrimentul USR (care, să nu uităm, au refuzat intrarea la guvernare ca să nu se erodeze politic) şi chiar se poate observa o uşoară creştere a PMP care - de ce să nu recunoaştem? -  a muncit (cel puţin pe facebook) la imaginea sa în spaţiul public turdean.

Revenim: PSD pe locul doi la Turda?

E drept că la nivelul filialei turdene au fost nişte modificări de care toată lumea ştie. Actualul primar, Cristian Matei, fost preşedinte al PSD Turda, este acum un membru marcant în rândul liberalilor turdeni, iar la filiala turdeană preşedinte este Răzvan Ciortea, cel care, cel mai probabil, e şi candidatul social-democraţilor turdeni la funcţia de primar.

Au fost momente în care social-democraţii turdeni au apărut în spaţiul public cu diverse acţiuni şi activităţi sub coordonarea noului preşedinte. Oare asta să fie la baza creşeteri partidului în intenţia de vot pe plan local, sau o fi altceva, de fapt?

Ca idee, am încercat să luăm legătura cu preşedintele PSD Turda, Răzvan Ciortea pentru a înţelege, din perspectiva social-democraţilor, creşterea în procente a PSD la nivelul municipiului Turda:

Agora Media: Ce părere aveți despre sondajele care circulă în ultima vreme, în special despre procentul de 25% al partidului pe care îl conduceți?

Răzvan Ciortea: Și eu sunt surprins de scorul actual, având în vedere că am înregistrat o creștere de 6% față de scorul pe care îl aveam în decembrie 2019, dar era oarecum de așteptat datorită muncii, organizării și efortului depus de întreaga organizație. Nu a fost ușor, dar ceea ce mă bucură cel mai mult este sprijinul pe care membrii partidului mi l-au acordat. Pe această cale doresc să mulțumesc tuturor pentru implicare.

A. M: Până la proba contrarie, PSD Turda are un număr semnificativ de consilieri în forul deliberativ local care au fost votaţi pe listele PSD odată cu alegerea, ca primar din partea PSD, a lui Cristian Matei. De asemenea, actualul viceprimar Lucian Nemeş - reprezentând UNPR după ce PPDD n-a mai fost să fie - a intrat în consiliul  local tot pe filiera PSD la acea vreme. A devenit, între timp, Lucian Nemeş membru cu drepturi depline în PSD Turda? Şi care este situaţia celorlalţi consilieri PSD, chiar şi pe final de mandat, şi cum vedeţi activitatea lor?

R.C: În ceea ce privește viceprimarul, domnul primar Cristian Matei este cel mai în măsură să vă dea detalii despre activitatea lui. Ce pot să vă spun sigur este că atât activitatea acestuia, cât și a consilierilor locali PSD, va fi supusă evaluării în Biroul Permanent Local în prima ședință, care va avea loc imediat ce ne va permite starea de alertă în care ne aflăm.

A.M: Cum vedeți următoarea perioadă, având în vedere că este foarte probabil să avem alegeri locale în luna septembrie?

R.C: Cu siguranță va fi o perioadă în care vom munci foarte mult. De când am preluat conducerea PSD la nivel local, cu toții am încercat să reformăm cu adevărat acest partid, în folosul turdenilor. Suntem mult mai dinamici, mai deschiși, vom veni cu proiecte noi, cu planuri reale de dezvoltare a orașului, cu o echipă echilibrată din și pentru Turda.
În acest sens, vom organiza întâlniri cu cetățenii, vom găsi soluții la toate problemele care de prea multă vreme au rămas nerezolvate.
Iar dacă îmi permiteți, profit de situație și doresc să fac un apel la toți membrii și simpatizanții noștri, să vină alături de noi pentru a realiza împreună noul proiect, diferit și mai uman, pentru Turda, oraşul în care fiecare să ne simțim cu adevărat acasă.

Dar asta e acum. Rămâne de văzut la alegeri dacă cifrele de acum sunt o surpriză de moment sau nu.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS