Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

DRAGOBETELE: Casatorii pentru o zi cu incuviintarea TDL Turda

Diverse
Typography

Sărbătoarea iubirii pe rit românesc nu a rămas fără urme la Turda. Aşa că pe 24 februarie, în centrul municipiului, tinerii democrat-liberali turdeni oficiau căsătorii cu valabilitate de o zi pentru toate perechile care doreau acest lucru.

Cu fulare portocalii la gât, tinerii şi-au organizat acţiunea aşa cum scrie la cartea iubirii: o inimă mare din baloane roşii proptită de statuia lui Avram Iancu, o maşină din care ieşeau nişte cabluri spre nişte boxe de unde se auzea atmosfera iubirii dar şi un birou al "ofiţerului" stării civile, cu scaune şi cu certificate de căsătorie şi cu flori de oferit domnişoarelor şi cu fragmente din codul familiei şi cu oficiere şi cu fotografie de grup.
Apropo de codul familiei şi de oficiere în sine, iată ce au auzit perechhile care s-au apropiat de biroul ofiţerului "ad-hoc" de stare civilă:
"La baza căsătoriei se află acordul dat de bunăvoie al soţilor. În relaţiile dintre soţ şi soţie precum şi în exercitarea drepturilor faţă de copii, soţul şi soţia au drepturi egale. Drepturile părinteşti se exercită exclusiv în interesul copiilor. Relaţiile de familie se bazează pe prietenie şi înţelegere reciprocă, iar membrii ei trebuie să se susţină moral şi material. Soţul şi soţia decid împreună în toate chestiunile care privesc căsătoria. În urma consimţământului liber exprimat, vă declar căsătoriţi. În numele primarului, al Consiliului Local şi al meu personal vă doresc «Casă de piatră»!".
Cum spuneam, s-a trecut la fotografii de grup, pentru că şi fotografiile îşi au importanţa lor. În acest sens, preşedintele TDL Turda, Paul Căţănaş, a explicat că fotografiile vor fi încărcate pe pagina (sau contul) formaţiunii politice a tinerilor de pe o reţea de socializare şi fotografia cu cele mai multe aprecieri va primi ca premiu un week-end la munte, cei clasaţi pe locul doi vor avea parte de o cină romantică iar "medalia de bronz" se constituia dintr-o invitaţie la film - adică nişte bilete la film, ca să fie mai clar.
De asemenea, Paul Căţănaş a mai explicat că vor exista acţiuni şi pe 1 şi 8 martie, precizarea liderului tinerilor democrat-liberali turdeni fiind că s-a optat pentru data de 24 doar în ideea promovării tradiţiilor româneşti, recomandarea lui Paul Căţănaş fiind, până la urmă, ca tinerii să nu se ruşineze cu sentimentul de iubire.
Cei care doriţi, însă, să vedeţi exact ce a spus Paul Căţănaş cu cuvintele sale, găsiţi detaliile AICI.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS