Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Wolves Basketball propune o educaţie completă

Sport
Tools
Typography

Antrenorii de la Wolves Basketball din Turda au fost marţi, 4 octombrie, oaspeţi ai cafenelei culturale La Papion în cadrul unei întâlniri care tocmai îşi propunea să aducă în atenţia opiniei publice activitatea celor de la Wolves Basketball.

Sorin Sidlovschi şi Nagy Zsolt au vorbit celor prezenţi despre activitatea desfăşurată şi despre principiile după care se guvernează în desfăşurarea activităţii.

“Un principiu foarte important este educaţia copiilor prin sport” spunea Sorin sidlovschi apreciind că deşi sportul este foarte important în viaţa unui om, implicit în viaţa copiilor, educaţia - mai ales în rândul tinerilor - joacă un rol mult mai important.

Probabil şi de aceea antrenorul spunea că una dintre variantele de lucru pentru care se poate opta este şi cea conform căreia la antrenamente să fie acceptaţi doar copii care au medii la şcoală doar peste o anumită valoare.

Asociaţia care pregăteşte copiii într-un sport mai mult sau mai puţin popular nu a beneficiat de fonduri de la bugetul local al municipiului Turda. Deocamdată s-a descurcat din fondurile realizate prin contribuţia celor care beneficiază de antrenamente însă cei doi antrenori recunoşteau că astfel de fonduri nu ar strica pentru desfăşurarea în condiţii şi mai bune a activităţii.

Chiar mai mult, asociaţia ar fi depus o cerere pentru obţinerea de fonduri, însă nu s-au primit nici fonduri şi nu s-a primit niciun răspuns concret.

Pe de altă parte, o problemă cu care se mai confruntă cei care conduc asociaţia este o oarecare lipsă a locurilor de antrenamente. Concret, au existat situaţii în care deşi aveau acces într-o sală de sport pentru antrenamente, au existat situaţii în care programul a fost încălcat, uneori chiar fiind puşi în situaţia de a elibera mai repede sala pentru că altcineva voia neapărat să facă antrenamente în aceeaşi locaţie de la o anumită oră, fapt necunoscut iniţial.

Din felul în care vorbeau cei doi antrenori de la Wolves Basketball, ei îşi doresc ca modul în care lucrează cu copiii să îi ajute pe cei din urmă nu doar să dobândească anumite abilităţi în ceea ce priveşte jocul de basket, ci să se familiarizeze cu anumite principii de viaţă care să îi ajute mai apoi şi în perioadele ulterioare, de maturitate, obiectivul general al asociaţiei fiind educaţia prin sport.

Fiecare din cei doi antrenori şi-a exprimat convingerea că lucrurile se vor clarifica şi că asociaţia nu va mai întâmpina probleme. De asemenea, speranţele celor doi antrenori se îndreaptă spre acea zonă de maturitate a administraţiei locale, administraţie care să înţeleagă demersul asociaţiei şi să ofere sprijin - în baza legislaţiei în vigoare - atât în ceea ce priveşte susţinerea financiară cât şi susţinerea privind locurile de antrenament.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS