Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

04
Sat, May
101 New Articles

Salina Turda, parte din „Wild Carpathia” | VIDEO

Actualitate
Tools
Typography

Marţi, 2 iulie, Travel Channel a fost prezent la Salina Turda prin doi reprezentanţi - dacă se poate spunea aşa - şi anume Charlie Ottley şi Alasdair Grant.

Primul, Charlie Ottley, este producătorul şi prezentatorul seriei "Wild Carpathia", iar cel de-al doilea este cel care se ocupă de filmările pentru documentar, cei doi fiind însoţiţi de Nicoleta Cărpineanu, cea care este alături de ei în periplul pe care aceştia îl realizează în România filmând pentru Wild Carpathia.
Charlie Ottley spunea încă de la început că prezenţa lor la Salina Turda este motivată de filmările pe care le realizează pentru cel de-al treilea episod din "Wild Carpathia", mina de sare de la Turda fiind una dintre atracţiile turistice care merită văzute de către cei care călătoresc în zona Clujului, cu atât mai mult cu cât filmările pentru cel de-al treilea episod se referă la o călătorie dinspre Cluj spre Bucovina, prin Maramureş.
"Acum filmăm episodul trei şi este o călătorie care porneşte din Cluj, prin Maramureş, spre Bucovina şi astfel să includem Turda ca o locaţie pe care poţi să vii să o vizitezi din Cluj, unde ne concentrăm atât pe Grădina Botanică ce oferă un mod de a înţelege flora carpatină. totul e bazat, în general, pe natură însă, de asemenea, există şi turismul cultural, clujul fiind una dintre priorităţi în acest sens, având restaurante fantastice, galerii de artă, teatre, aşa că includem şi asta în atracţiile de care se pot bucura oamenii care vin aici". Acestea au fost parte din cuvintele lui Charlie Ottley chiar în faţa Salinei turda, înainte de a intra în mina de sare.
În salină, cei trei au fost însoţiţi de Florin Vulturar - manager pe partea de turism la Salina Turda - dar şi de Lucian Nemeş, viceprimarul municipiului Turda. Odată ajuns în salină, charlie Ottley a aflat de când s-a început exploatarea sării la Turda, s-a amuzat în camera ecourilor, a aflat cum funcţionează crivacul, ce este scara bogaţilor, s-a plimbat cu roata panoramică şi a profitat şi de lacul din salină pe care a făcut o plimbare cu barca.
După ce a petrecut ceva timp în salină, Charlie Ottley a avut de răspuns la întrebarea "How was it, how was Turda salt mine?" adresată direct în limba engleză de viceprimarul Lucian Nemeş. "Extraordinar! Nu am mai văzut aşa ceva până acum. Dimensiunea este minunată", spunea Charlie Ottley recunoscând că a fost impresionat şi de camera ecourilor, recunoscând că mai văzuse doar catedrala de sare din Columbia, dar că dimensiunile erau mult reduse faţă de Salina Turda, la care a apreciat designul şi arhitectura care au fost realizate minunat.
Impresionat fiind şi de roata panoramică din Salina Turda, Charlie Ottley era convins că aproape s-ar putea construi un oraş subteran la Turda, chiar cu un hotel, iar oamenii să petreacă în subteran câteva zile şi să beneficieze inclusiv de tratament, Salina Turda având un potenţial uriaş în acest sens. viceprimarul Lucian Nemeş a precizat că există în plan construirea unui hotel în apropierea salinei.
Nu în ultimul rând, Charlie Ottley recomandă tuturor care vizitează Salina Turda să coboare şi să urce pe scări, nu cu liftul, pentru ca aerul sărat să pătrundă în plămâni. "Te simţi mult mai sănătos când ieşi afară" adăuga realizatorul "Wild Carpathia".

{youtube}HR2KJSeA56g{/youtube}

Vezi şi pe vimeo şi dailymotion.

Mai multe imagini de la vizita celor doi la Salina Turda, AICI.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS