Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Thu, May
101 New Articles

Greva de la spitlaul turdean, parte dintr-un calendar mai amplu de proteste. Urmeaza greva generala?

Actualitate
Tools
Typography

Ieri, 25 noimebrie, la spitalul turdean a avut loc, între orele 08.00 şi 10.00, o grevă de avertisment de două ore, cu întreruperea lucrului, dar cu asigurarea unei treimi din activitate, aşa cum se procedează, de obicei, în sănătate.

"Greva face parte din calendarul stabilit la începutul lunii octombrie când - în 14-16 octombrie - am avut desfăşurată greva de avertisment cu purtare de banderole", a explicat Eugenia Bălgărădean, liderul sindicaliştilor de la Spitalul Municipal Turda.
Deşi a fost grevă luni la spitalul turdean, liderul sindical a precizat că toate urgenţele au fost asigurate iar bolnavii internaţi nu au avut de suferit de pe urma protestului, aceştia beneficiind de supraveghere, asistenţii, medicii, infirmierele şi îngrijitorii ocupându-se de bolnavi.
La momentul de faţă se poartă negocieri cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, ai Ministerului de Finanţe şi cu guvernanţii. În cazul în care la finele zilei de miercuri, 27 noiembrie, nu se va ajunge la un consens, joi, 28 noiembrie, va fi declanşată greva generală în sistemul de sănătate dar, la fel, cu asigurarea unei treimi din activitate pentru că, aşa cum preciza şi Eugenia Bălgărădean, "în Sănătate nu se poate face o grevă generală în adevăratul sens al cuvântului".
Declanşată pe termen nelimitat, greva care ar începe pe 28 ar urma să dureze până la rezolvarea problemelor ridicate de reprezentanţii protestatarilor.
Deoarece Colegiul Medicilor şi Colegiul Asistenţilor sunt organizaţii profesionale care nu pot declanşa conflicte de muncă, formele de protest sunt declanşate de Federaţia SANITAS - federaţie de care aparţin şi sindicaliştii din spitalul turdean - şi sunt sprijinte de Coaliţia Profesioniştilor din Sănătate.
Totuşi, înainte de data de 28 noiembrie, Eugenia Bălgărădean spunea: "Eu sunt o optimistă şi vreau să cred că problemele se vor rezolva", liderul sindicaliştilor turdeni sperând, astfel, că nu se va ajunge nici măcar la declanşarea grevei generale de pe data de 28 noiembrie.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS