Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Thu, May
101 New Articles

Turda se considera pregatita pentru sezonul rece care se anunta

Actualitate
Tools
Typography

Nu mai puţin de 19 instituţii din Turda au participat ieri, 26 noiembrie, la şedinţa Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă care a avut loc, cu începere de la orele 12.00, în sala de protocol a Primăriei Municipiului Turda.

"Am întocmit un plan de măsuri pentru înlăturarea efectelor negative provocate de căderi de zăpezi şi apariţia poleiului, plan ce a fost aprobat de domnul primar", asigura inginer Mihai Zăhan, reprezentant al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Turda.
După ce a făcut un apel la furnizorii de gaze naturale, electricitate şi apă potabilă "să verifice instalaţiile pentru a nu apărea defecţiuni în timpul sezonului rece", Mihai Zăhan a adăugat că s-a procedat la toaletarea arborilor care intră în contact cu liniile de distribuţie a energiei electrice "în vederea asigurării zonei de protecţie pentru liniile electrice în cazul depunerilor de gheaţă, zăpadă, sau chiciură".
Iar dacă sistemul de alarmare al municipiului s-a modernizat prin instalarea unei noi centrale şi prin modernizarea celor zece sirene existente pe raza municipiului, în ceea ce priveşte căderile de zăpadă şi apariţia poleiului, Mihai Zăhan s-a referit la colaborările pe care municipalitatea turdeană le are cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Regionala Cluj, pe de-o parte, şi cu SC Domeniul Public Turda SA, pe de altă parte.
Astfel, Regionala Cluj ar urma să intervină pe trei tronsoane de drumuri pe raza municipiului Turda: DN1 zona sensului giratoriu din Piaţa Romană cu ieşire spre Alba Iulia, DN15 zona sensului giratoriu de la intersecţia străzilor Ştefan cel Mare şi 22 Decembrie 1989 cu ieşire spre Câmpia Turzii şi DN1 zona sensului giratoriu din faţa Teatrului Municipal Turda cu ieşire spre Cluj-Napoca.
La rândul său, Domeniul Public Turda ar urma să intervină tot pe trei zone de priorităţi la nivelul municipiului. Prima este zona centrală, cu străzile G-ral Dragalina, Bariţiu, Corvin şi celelalte străzi care facilitează tranzitul prin municipiu. A doua zonă este cea cu Salina Turda şi străzile Castanilor, Frăgărişte, Viilor, Barbu Lăutaru, Drumul Cenaului, Livezilor dar şi Romană, Theodor Aman, Cocoşului sau Turturelelor. Nu în ultimul rând, cea de-a treia zonă este reprezentată de străzile 22 Decembrie 1989, Fabricii, Constructorilor şi principalele artere asfaltate din cartierul Oprişani.
Pe lângă asigurarea curăţirii trotuarelor în zone precum Piaţa Republicii, Piaţa 1 Decembrie 1918, Piaţa Romană sau strada Libertăţii, agenţii Poliţiei Locale au obligaţia de a mobiliza agenţii economici din zona centrală şi zona Materna să îşi cureţe trotuarele şi, de asemenea, Spitalul Municipal Turda să asigure, la rândul său, curăţirea trotuarelor din zona unităţii.
Dacă monitorizarea evoluţiei depunerilor de zăpadă şi a apariţiei poleiului va fi efectuată de membrii comandamentului de coordonare de la nivelul SC Domeniul Public SA, Mihai Zăhan a făcut public şi un număr de telefon al unui ofiţer de serviciu care poate fi apelat 24 de ore din 24: 0728-287513.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS