Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Thu, May
101 New Articles

A trait aproape un veac fara energie electrica

Actualitate
Tools
Typography

Ioan Popa este un locuitor al cătunului Zurcumba care aparţine de comuna Viişoara, judeţul Cluj. Până la vârsta de 92 de ani, Ioan Popa nu a ştiut ce înseamnă să beneficiezi de curent electric.

"Dragi cetăţeni, io de copil micuţ am crescut aici. Aici o fost şi părinţii mei. Chiar şi moşu' aici o trăit" spunea Ioan Popa, cel care abia la 92 de ani avea prilejul de a beneficia de eergie electrică în cătunul în care locuia. "Am trăit zile grele, zile cu amar, cu multe necazuri, cu război, cu una, cu alta, toate le-am întâmpinat şi toate le-am făcut şi întotdeauna am fost «pentru» la orişice şi ne-am aşteptat la orice năcazuri ce-o fost", mai spunea Ioan Popa, mulţumind celor care au făcut posibil ca şi în cătunul său natal, Zurcumba, să ajungă reţeaua electrică mă care acum, când el împlinea 92 de ani.
Şi Ioan Popa a fost alături de primarul comunei Viişoara, Ioan Roman, alături de alţi locuitori ai cătunului, alături de reprezentantul proiectantului reţelei de electricitate a cătunului şi alături de reprezentantul executantului reţelei.
După un moment religios cu care a început inaugurarea reţelei electrice din cătunul Zurcumba, primarul Ioan Roman spunea: "Azi putem să vă raportăm, să vă spunem, că cererea dumneavoastră a fost realizată. N-a fost uşor, dar nici în ceasul al 12-lea nu e prea târziu. Să ai curent în secolul XXI e ceva normal, dar ca să facem ceva normal, noi, românii, trebuie să ne poticnim de mai multe ori", spunea primarul comunei Luna care, la rândul său, a dorit să mulţumească tuturor celor care au făcut posibilă realizarea reţelei electrice în cătunul Zurcumba: consilierii locali care au aprobat sumele şi au fost alături de primar, proiectenatul care a realizat proiectul reţelei şi executantul, cel care a realizat efectiv reţeaua de electricitate a cătunului.
Când discursurile s-au terminat, nonagenarul Ioan Popa a fost invitat să aprindă, simbolic, întrerupătorul situat în apropierea primului stâlp de pe drumul spre cătun, după care să adreseze câteva cuvinte, însă nu înainte ca primarul Ioan Roman să spargă o sticlă de şampanie cu ocazia ianugurării reţelei electrice.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS