Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Thu, May
101 New Articles

Pierderile de apa - in curand vor ajunge istorie

Actualitate
Tools
Typography

(comunicat)
Când a început derularea contractului?
„Contractul de furnizare „ Achiziționare SISTEM SCADA" pentru echipamente SCADA a fost semnat la sediul Companiei de Apă Arieș în data de 19 ianuarie 2012, firma contractată fiind Electromatic Systems SRL Brașov" ne informează directorul general al CAA, Cristian Matei.

Care sunt beneficiile utilizării unui astfel de sistem?
„Pentru Compania de Apă ARIEȘ și implicit pentru întreaga comunitate, acest sistem de ultimă generație este un foarte mare beneficiu. Acest sistem va duce automat, într-o manieră determinantă la reducerea pierderilor de apă și intervenirea în rețea foarte operativ, dar și la creșterea eficienței întregii rețele, reducerea cheltuielilor operaţionale și gestionarea optimă a întregii rețele" afirmă managerul companiei, Cristian Octavian Matei.

În ce constă implementarea acestui sistem?
Implementarea unui sistem de monitorizare, control/comandă şi achiziţia de date (SCADA – Supervisory Control And Data Aquisition) bazat pe automate programabile (PLC) cu o interfaţă standard cu calculator personal (PC), care să gestioneze toate datele primite din rețea.

Detalii tehnice:
S-au ales un număr de 150 puncte monitorizare, care vor fi dotate cu echipamente de automatizare dotate cu interfeţe de bază pentru comunicaţia şi transmiterea datelor în intregul sistem al firmei.
Obiective monitorizate în Dispeceratul Central prin SISTEM SCADA:
Pentru o monitorizare eficientă a acestor obiective, exploatare şi mentenanţă, respectiv supravegherea centralizată a parametrilor tehnologici de funcţionare şi achiziţia datelor de la:
- stațiile de pompare apă potabilă și apă uzată ( 52 buc.),
- debitmetre și senzori presiune ( 22 buc.),
- nivele rezervoare (13 buc.),
- electrovane și debitmetre cu senzori presiune (30 buc.),
- senzori clor remanent (30 buc.)
- 3 dispecerate locale (Stația de tratare, stația de epurare și sursele de apă Mihai Viteazu) se consideră necesară realizarea unui Dispecerat Central care să realizeze aceste obiective.
Activitatea și atribuțiile dispeceratului Central SCADA:
• să dețină citiri ale debitelor, presiunii, volumului cumulativ, orelor de funcționare, nivelului bazinului, parametrii electrici și consumului de energie în timp real
• să genereze alarme pentru categorii depășite
• să înregistreze datele, alarmele și/sau evenimentele , să se genereze rapoarte asupra comportamentului hidraulic, mecanic și electric al instalațiilor .
• să se elaboreze diferite tipuri de rapoarte (zilnice, săptămânale, lunare șamd)
„ Suntem pe ultima sută de metri cu pasul I al proiectului pe fonduri de coeziune. Au fost aduse în comunitatea deservită de către CAA, 79 milioane de euro. Vor mai veni încă peste 82 de milioane de euro. Lucrurile se mișcă exact cum ne-am propus. Așa cum am mai afirmat, pasul doi al proiectului, aprobat anul trecut, se află în stadiul de finalizare a master-planului şi urmează procedura de achiziție a consultanței tehnice. Viitorul consultant va întocmi la rândul său studiile de fezabilitate, caietele de sarcini şi va stabili pachetele de lucrări care apoi vor fi licitate.Cele mai optimiste previziuni indică faptul că, ar fi posibil ca lucrările să demareze la sfârşitul verii, probabil august-septembrie" încheie Cristian Octavian Matei.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS