Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

30
Tue, Apr
106 New Articles

Apel pentru colectarea de obiecte istorice pentru proiectul Muzeul Propagandei Comuniste

Actualitate
Tools
Typography

Născut după prăbușirea regimului comunist în România, tânărul de azi, nu are format un sistem de gândire antagonică (comunist-anticomunist), și încă își dezvoltă valorile din prisma cărora privește societatea.

Vom face cunoscute  instrumentele utilizate pentru manipularea maselor în anii dictaturii comuniste  în rândul a 2500 de tineri, predominant din mediul rural, deoarece ne dorim să creștem gradul de conștientizare al acestora.

Astfel, într-un mod cu totul inovativ, vom oferi tinerilor acces la propria cultură, promovând valorile europene care stau la baza oricărei societăți, determinându-i să își formeze opinii bazate pe fapte reale, concrete și transparente, eliminând nostalgiile unui sistem totalitar dovedit opresiv.

Muzeul Propagandei Comuniste urmărește consolidarea unei generații informate, familiară cu propria cultură și capabilă să își formeze opinii personale. Astfel, alături de Muzeul de Istorie Turda facem un apel pentru colectarea unor obiecte folosite în acea perioadă atât cu scop propagandistic, cât și uzual în viața cotidiană. Exemple ar fi numeroase: articole de presă, postere, scrisori, ziare, cărți pentru copii, vestimentație, uniforme, numismatică și medalistică, aparatură casnică, mobilier, obiecte artizanale etc.

Pentru realizarea unei donații sau împrumut a unor astfel de obiecte în scopul expunerii, vă invităm să ne contactați la Muzeul de Istorie Turda: 0742 415 829 -Attila Fodor sau 0744 130 398 - Groza Horațiu.
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Acest proiect este dezvoltat cu sprijinul Muzeului de Istorie, Turda - instituție care valorifică în mod profesionist patrimoniul din colecţiile sale şi asigură un cadru adecvat de interacţiune între vizitatori şi bunurile culturale.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS