Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

Conferință de presă cu ocazia lansării proiectului „CRESTEREA EFICIENŢEI ENERGETICE ŞI UTILIZAREA ENERGIEI DIN SURSE REGENERABILE PENTRU CONSUMUL PROPRIU LA NIVELUL COMPANIEI DE APĂ ARIEȘ S.A.”, cod SMIS 2014+158441

Actualitate
Tools
Typography

Compania de Apă Arieș S.A., în calitate de Beneficiar al proiectului „CRESTEREA EFICIENŢEI ENERGETICE ŞI UTILIZAREA ENERGIEI DIN SURSE REGENERABILE PENTRU CONSUMUL PROPRIU LA NIVELUL COMPANIEI DE APĂ ARIEȘ S.A., cod SMIS 2014+ 158441, co-finanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, a organizat, în data de 19.07.2023, conferința de presă privind lansarea proiectului mai sus menționat.

La evenimentul care s-a desfășurat la sediul Companiei de Apă Arieș S.A. au participat reprezentanți ai mass-media și reprezentanți ai operatorului regional. Conferința de presă a avut drept scop informarea populației cu privire la activitățile derulate până în prezent în cadrul proiectului precum și conștientizarea asupra avantajelor ce rezultă din  implementarea investițiilor.

În cadrul conferinței, Directorul General al Companiei de Apă Arieș, Bogdan Bobic, a prezentat aspecte de ansamblu privind importanța și prioritățile proiectului, subliniind contribuția Uniunii Europene precum și rezultatele așteptate concretizate prin montarea a 2.563 panouri fotovoltaice la Stația de Epurare și Stația de Tratare, respectiv montarea a 5 hidroturbine la Stația de Tratare Hășdate, localitatea Cheia, municipiul Turda, localitatea Copăceni și localitatea Săndulești.

Dată începere proiect: 23.06.2023

Dată finalizare proiect: 31.12.2023

Valoarea totală a proiectului: 12.623.584,14 lei

Valoarea cofinanțării UE: 8.484.374,92 lei

Rezultatele așteptate în urma implementării proiectului sunt urmatoarele:

Prin acest proiect se vor monta în total 2.563 panouri (1.806 panouri la Stația de Epurare Câmpia Turzii și 757 panouri la Stația de Tratare Hășdate), din care: 1.185 module PV cu o putere totală instalată de aproximativ 640,35 kWp, respectiv 1.378 module PV cu o putere totală instalată de aproximativ 697,39 kWp.

De asemenea, se vor monta 5 hidroturbine la Stația de Tratare Hășdate, localitatea Cheia, municipiul Turda, localitatea Copăceni și localitatea Săndulești, pentru producerea energiei electrice prin utilizarea hidroenergiei, respectiv transformarea energiei hidraulice în energie mecanică și ulterior în energie electrică.

Se estimează producerea unei cantităţi de energie electrică din sistemul de hidroturbine de aproximativ 775,26 MWh/an. Astfel, se va realiza o scădere a costurilor cu energia electrică cu impact asupra planului tarifar.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS