Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

Sarbatoare la manastirea Padureni-Coc

Actualitate
Tools
Typography

Mânăstirea Sfântul Ioan Evanghelistul din comuna Tritenii de Jos - sat Pădureni - şi-a sărbătorit hramul pe 8 mai în prezenţa oficialităţilor, a enoriaşilor din comună (dar nu numai) a preoţilor şi a ÎPS Andrei Andreicuţ, Arhiepiscop şi Mitropolit.

"Au participat foarte mulţi oameni, chiar dacă nu e o zi de sărbătorare, dar e Sfântul Ioan Evanghelistul", spunea primarul comunei Tritenii de Jos, Valer Saşa, la finalul manifestării.
Într-adevăr, de la orele 10.00, în dimineaţa zilei de 8 mai lângă clădirea mânăstirii de la Pădureni-Coc a avut loc slujba arhierească oficiată de ÎPS Andrei Andreicuţ împreună cu mai mulţi preoţi din zonă, la eveniment participând mai mulţi enoriaşi.
La finalul slujbei, mai mulţi copii şi adulţi s-au împărtăşit, celor mici ÎPS andrei andreicuţ oferindu-le cărţi de rugăciuni.
După îndemnul Mitropolitului de a aduce mulţumiri celor care au făcut posibilă existenţa mânăstirii la Pădureni - oficialităţilor şi chiar lui Ispas Rusu, cel care a oferit terenul pe care s-a ridicat clădirea - a avut loc, cu începere de la orele 12.30, agapa creştină.
"În continuare vrem să sprijinim ca acest lăcaş de rugăciune să fie unul special, unul care adună foarte multă lume şi la care oamenii pot să-şi descarce sufletul spiritual şi să fie mai liniştiţi" adăuga primarul Valer Saşa făcând şi alte referiri la existenţa unei mânăstiri, în trecut, la Pădureni: "Practic, această mânăstire a existat încă din 1774, este anul la care noi am găsit documente că ar fi existat şi ea, de fapt, acuma este o restaurare a mânăstirii vechi".
În ceea ce priveşte actuala clădire a mânăstirii, primarul Valer Saşa a spus: "Prima acţiune pe care am sesizat-o eu era prin 1999, când s-a hotărât, într-o şedinţă de Consiliu Local, prin solicitarea oamenilor şi a localnicilor, prin tabele cu semnături, restaurarea unei mânăstiri pe acest loc. La mânăstirea actuală se munceşte cam de 12 ani. În urmă cu 14 ani s-a început căutarea documentelor şi restaurarea mânăstirii. În sfârşit aici s-a clarificat cu terenul, actuala mânăstire are în proprietate 1,16 hectare de teren pe care, în continuare, se vor construi chilii pentru maici. Va fi o mânăstire cu un duhovnic părinte şi obştea va fi formată din maici. Numărul maicilor va fi în funcţie de posibilităţile materiale şi în funcţie de cum avansează construcţia. Deci probabil că o să fie o obşte numeroasă aici. Şi-au anunţat dorinţa de a veni foarte multe maici. (...) Acest loc se numeşte şi «locul mânăstirii», inclusiv pădurii care este aici îi spune «pădurea mânăstirii». Deci este un loc care pare-se că era destinat pentru aşa ceva, un loc care este chiar potrivit şi se simte această linişte şi acest lăcaş de cult îşi găseşte loc".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS