Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

06
Mon, May
93 New Articles

Alegatorii netransportabili pot solicita urna mobila la alegerile din 25 mai

Actualitate
Tools
Typography

În conformitate cu prevederile HG nr. 79/2014 privind stabilirea zilei de referinţă pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European, în data de 25 mai 2014 se va desfăşura scrutinul electoral pentru alegerile europarlamentare din acest an.

Având în vedere Decizia Biroului Electoral Central nr. 622/c/07.05.2014, Decizia Biroului Electoral Central nr. 60D/11.05.2014 şi respectiv nr. 61D/11.05.2014, precum şi Precizările Biroului Electoral Judeţean nr. 13 Cluj;
Referitor la modul de exercitare a dreptului de vot de către persoanele netransportabile din cauză de boală sau invaliditate la alegerile pentru membrii din Romania în Parlamentul European din anul 2014, va comunicăm următoarele:
• Conform tezei prime a art. 47 alin. 1 din Legea nr. 33/2007 " pentru alegătorii netransportabili din motive de boală sau invaliditate, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, depusă cel mai târziu în preziua alegerilor, însoţită de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că persoanele respective sunt netransportabile, că o echipă formată din cel puţin 2 membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării – stampilă cu menţiunea "VOTAT" şi buletine de vot – la locul unde se afla alegătorul, pentru a se efectua votarea";
• Alegătorii netransportabili din cauză de boală sau invaliditate, care în ziua de referinţă( 25 mai 2014) sunt internaţi în spitale sau azile/cămine de bătrâni şi care nu au domiciliul în localitatea în care se află sediul acestora, vor inainta cererea de a vota prin intermediul urnei speciale, insoţita de copii de pe actele medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte ca sunt netransportabili, cel mai tâarziu în preziua alegerilor ( 24 mai 2014), la cea mai apropiată secţie de votare de sediul spitalului sau căminului/azilului de bătrâni (secţie în a cărei raza teritorială se afla spitalul/căminul/azilul de bătrâni);
• Alegătorii netransportabili din cauza de boala sau invaliditate, care în ziua de referinţă (25 mai 2014) sunt internaţi în spitale sau azile/cămine de bătrâni şi care au domiciliul în localitatea în care se afla sediul acestora, vor înainta cererea de a vota prin intermediul urnei speciale, însoţită de copii de pe actele medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că sunt netransportabili, cel mai târziu în preziua alegerilor (24 mai 2014), la cea mai apropiată secţie de votare unde sunt înscrişi în copia de pe lista electorală permanentă, potrivit domiciliului.
Menţionam, de asemenea, ca în conformitate cu actele normative sus menţionate, preşedintele şi membrii biroului electoral al secţiei de votare au obligaţia de a asigura primirea, la sediul biroului electoral al secţiei de votare, a cererilor de deplasare a urnei speciale formulate de persoanele care sunt netransportabile din motive de boală sau invaliditate şi de persoanele private de libertate care nu şi –au pierdut drepturile electorale, în preziua alegerilor, în intervalul orar 18.00-20.00.

PRIMAR,
TUDOR STEFANIE

SECRETAR,
PAULA POPA

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS