Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

06
Mon, May
93 New Articles

Parcul din Campia Turzii, in intretinerea Companiei de Salubritate

Actualitate
Tools
Typography

Directorul Companiei de Salubritate Câmpia Turzii, Ioan Lucian Şandru a convocat presa locală la o discuţie mai puţin pretenţioasă despre planurile pe care compania le are, dar mai ales despre ce a făcut sau face Compania de Salubritate Câmpia Turzii.

"Nu s-a întrunit majoritatea respectivă (de care era nevoie la votul consilierilor în şedinţa de consiliu - n.r.) şi, pe cale administrativă, s-a dat în întreţinere", preciza Ioan Şandru cu referire la modul în care la momentul de faţă Compania de Salubritate din Câmpia Turzii execută diverse lucrări în parcul municipiului, directorul Şandru adăugând că administrarea înseamnă ceva foarte mult, iar întreţinerea fiind altceva, fiind restricţionate "anumite chestii".
Mai mult, în opinia lui Ioan Şandru toto ce înseamnă domeniul public ar trebui să fie administrat de o singură entitate, să fie un singur administrator, explicaţiile oferite de directorul Companiei de Salubritate fiind: "Într-un parc există spaţii verzi, alei, iluminat, mobilier şi aşa mai departe. Dacă o să trimitem tot timpul patru persoane diferite să facă acelaşi lucru, tot timpul o să fim deficitari, descoperiţi", idee care se voia a fi transmisă de Ioan Şandru fiind că ar putea exista o lipsă de comunicare între părţile implicate, în schimb, în cazul în care administrarea parcului ar fi dată unuei singure societăţi "atunci poţi să tragi şi la răspundere".
O situaţie mai aparte este, totuşi, semnalată de directorul Companiei de Salubritate, anume că la momentul de faţă parcul nu ar fi administrat, în mod oficial, de nimeni.
Întrebat dacă şi ce lucrări a executat în parcul municipiului Câmpia Turzii, Ioan Lucian Şandru a amintit de şedinţa consiliului local Câmpia Turzii în care "a căzut" proiectul privind darea în administrare a parcului către Compania de Salubritate, şedinţă în care directorul Şandru s-a referit la reclamaţiile pe care administraţia locală le-a primit referitoare la parcul municipiului dar şi la propunerea companiei pe care o reprezintă: "am venit cu o propunere şi am spus că ne asumăm responsabilitatea de a îngriji parcul fără să mai facem o presiune pe banul public, pe bugetul local pentru că am considerat că această activitate nu însemna o cheltuială masivă pentru noi, deci se putea face cu cheltuieli minime".
Pentru a răspunde, totuşi, la întrebare, Ioan Şandru a precizat că s-a procedat la tunsul ierbii în zona de joacă pentru copii şi în zona de fitness, de agrement, extinzându-se raza de acţiune. "Acţionăm zilnic cu trei motocositoare cu fir, o maşină de tuns gazon, două tractoraşe de tuns gazon de mare capacitate, drujbă şi mulţi oameni. În fiecare zi avem 12 persoane care se ocupă de problema asta. Acuma noi mergem şi mână în mână cu echipa care funcţionează la hala de PET-uri unde avem şi pauze şi atunci prefer să aduc personalul de acolo să facem alte activităţi", mai spunea directorul Companiei de Salubritate, adăugând: "Ideea noastră-i ca în parcul ăsta - şi sper - până în luna august, de zilele oraşului, să se vadă clar o schimbare. din câte pot să vă informez, de câteva zile a început şi Domeniul Public pista pentru biciclete. În parc se lucrează intens şi cred că şi au un termen de execuţie destul de scurt, ca în cel mai scurt timp să poată satisface cerinţele cetăţenilor".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS