Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

06
Mon, May
93 New Articles

Campania „Pentru mediu, pentru sanatate!”- Reteaua publica de canalizare

Actualitate
Tools
Typography

Pentru a putea avea o imagine de ansamblu asupra sistemului de canalizare și a ști cum trebuie utilizat corect, trebuie să avem minim de informații tehnice despre cum este acesta construit.

Reţeaua publică de canalizare este partea din sistemul de canalizare compusă din canale colectoare principale, colectoare secundare, canale de serviciu şi construcţii anexe, prin care se colectează, transportă şi transportăapele la canalizare.
Limita reţelei publice este căminul de racord.
Reţeaua publică de canalizare se amplasează, pe domeniu public.
Compania de apă ARIEȘ, ca operator al sistemului public de canalizare trebuie să asigure continuitatea preluării și transportului apelor colectate de la toţi utilizatorii. Caracteristicile apelor uzate deversate în rețeaua publică de canalizare trebuie să se încadreze în cerințele legislative în domeniu.
Serviciul de canalizare cuprinde totalitatea activităților necesare pentru:
1. Colectarea și transportul apelor uzate de la clienți către stația de epurare Câmpia Turzii
2. Epurarea apelor uzate
3. Evacuarea apelor pluviale din intravilanul localităților
Racordul de canalizare este partea din rețeaua publică de canalizare care asigură legătura dintre instalația interioară a clientului și rețeaua publică de canalizare.
În cazul instalaţiei interioare de canalizare, în primul rând trebuie să fim conștienți că, vasul toaletei nu este coş de gunoi!
• Niciodată să nu aruncaţi în el resturi alimentare sau orice fel de deşeuri solide. Odorizantele sau jucăriile copiilor scăpate accidental în el trebuiesc îndepărtate!
• Mortarul de ipsos sau de ciment rămas neutilizat în cursul lucrărilor de construcţii sau a renovării locuinţei nu are ce căuta în vasul WC sau în sifonul de pardosea! Aşteptaţi până se solidifică şi trataţi-l ca deşeu.
Cei mai mari duşmani ai conductelor interioare de canalizare menajeră sunt:
• Cârpele, vată medicinală şi produsele de igienă intimă. Fibrele lor fine se agaţă de neregularităţile pereţilor interne ale conductelor, facilitând astfel formarea unui dop.
În decursul lunii aprilie, CAA a intervenit în Câmpia Turzii la 52 de clienți pentru operațiuni de desfundare, spălare și vidanjare canal, iar la Turda s-au soluționat problemele la sistemul de canalizare la 70 de clienți.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS